Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Гласајте за најљепшу марку ЕВРОПЕ!

ЕВРОПА поштанске марке су међу најпопуларнијим маркама у свијету. Оне се посебно издају у европским поштанским управама под окриљем PostEurop-а у којима је Европа њихова централна тема. ЕВРОПА марке представљају сарадњу између поштанских оператера и промовишу филателију. Оне постоје да се изгради свијест о заједничким коријенима, култури и историји Европе и њених заједничких циљева.
Овогодишња ЕВРОПА тема су „Древне поштанске руте“.
Овогодишње марке ЕВРОПА ће вам пружити прилику да путујете кроз вријеме, тамо гдје је све почело за поштанску индустрију. Изврсне марке и табаци приказују нека од најпознатијих историјских путовања доставе и приказују како се пошта некад носила по цијелој Европи. У далекој прошлости, гласници су били ти који су били одговорни за обављање ове драгоцјене мисије, током које су морали савладати разне препреке како би обавили свој посао. Ширењем технолошких проналазака (папира и штампарија у 15 вијеку), као и брзорастућих потреба тржишта, развој структуриране поштанске мреже који је довео до стварања бржих рута и ефикаснијих комерцијалних размјена, условили су успостављање поштанских оператера.
Као пружаоци универзалних услуга, поштански оператери данас располажу са распрострањеном мрежом у свим, па и најудаљенијим подручјима, осигуравајући свим корисницима квалитетну и доступну услугу, под једнаким условима. Поштански оператери су се показали као витални стуб нашег друштва, јер повезују заједнице и људе широм Европе и свијета.
Овогодишња тема ЕУРОПА одговориће на ова питања описујући неке од најпознатијих рута и метода путовања који су довели до побољшања повезаности широм свијета. Од познатих бродова до дивних кочија, видјећемо историјску разноликост лијепих елемената који представљају богато поштанско насљеђе.
Стога, позивамо све историчаре, поштанске фанове и филателистичке ентузијасте да путују заједно са овом прелијепом темом и поново открију величанствене руте, које су инспирисале толико прича и учиниле поштанске службе толико популарним.
Поште Српске кроз ову тему поносно представљају ЕВРОПА марку 2020 – Древне поштанске руте. Посјетите страницу ЕВРОПА 2020 www.posteurop.org/europa2020, погледате сва прелијепа издања и до 9. септембра дајте свој глас за поштанску марку Пошта Српске.
У овом такмичењу учествују сви европски јавни поштански оператери који издају пригодну поштанску марку Европа.

Иди на врх
X
CIR