Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Брза пошта у међународном саобраћају

Пошиљке Брзе поште у међународном саобраћају су регистроване поштанске пошиљке без означене вредности и без посебних услуга, масе до 30 кг.

Земље на које можете послати пошиљке Брзе поште путем Пошта Српске су: Република Србија, Република Хрватска, Република Словенија и Република Црна Гора.

Поштанске пошиљке не смију да садрже: експлозивне, запаљиве, радиоактивне и друге опасне материје, предмете чији пренос угрожава здравље и живот људи и друге поштанске пошиљке, опојне дроге и психотропне материје, саблажњиве и неморалне предмете, живе животиње, осим животиња чији је пренос одређен посебним условима за обављање поштанских услуга, другу робу и предмете чији је пренос забрањен законом и другим прописима, као и предмете чији је увоз забрањен у одредишној земљи.

У пошиљкама Брзе поште у међународном саобраћају забрањено је стављати новац, било какве хартије од вриједности, путничке чекове, платину, злато, сребро, драго камење, накит или друге драгоцјене предмете.

Извод из Свјетске поштанске конвенције

Максималне димензије ЕМС пошиљака: збир дужине и обима на најширем месту попречно, може бити највише 3 м, с тим да највећа димензија не сме прелазити 1.5м.

Иди на врх
X
CIR