Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Визија, мисија и стратешки циљеви

Визија

Поште Српске – увијек корисницима на услузи. Свакодневно дајемо важан допринос у развоју и пружању висококвалитетних и широко доступних поштанских, финансијских и информатичко-комуникационих услуга, уз економску самоодрживост и одговорно пословање. Тежња нам је бити најбољи поштански оператер са којим је лако и једноставно пословати.

Мисија

Увијек пружамо јединствену и свеобухватну поштанску, финансијску и информатичко-комуникациону услугу, правовремено и на сваком мјесту. Ми смо корпоративно одговорна и економски ефикасна компанија, која се непрестано техничко-технолошки развија и лидер смо на домаћем тржишту поштанских, финансијских и информатичко-комуникационих услуга.

За нас то значи да свакој групи корисника можемо да понудимо за њих најпогодније услуге. То постижемо својом посвећеношћу синергији наших активности у свим областима поштанских и финансијских услуга. Заједно са својим запосленима, обликујемо своју будућност и настављамо да слиједимо одрживо и квалитетно управљање компанијом ка дугорочном успјеху.

Поштанске предности су традиција, поузданост, финансијска стабилност и снага бренда. Запослени Пошта Српске су компетентни и свима препознатљиви, квалитетни, искусни, стручни и доступни. Више од 90 % корисника услуга Пошта Српске има повјерење у запослене раднике, а тиме и у Поште Српске са највећом и најдоступнијом мрежом пословница у Републици Српској. Развојем електронског пословања и унапређењем логистичких и поштанских процеса отварају се нове прилике за развој и улазак на нова тржишта.

Поште Српске и њени запослени свакодневно живе своју визију – бити корисницима на услузи. Поштоноше дневно широм Републике Српске достављају више од милион пошиљака, док оператери на шалтерима у једном дану ступе у контакт с више од 100.000 људи. Осим доставе пошиљака на адресу, поштоноше су увијек спремне помоћи својој заједници без обзира на временске прилике и неприлике. Оператери на шалтерима спремно упознају кориснике са свиме што им се нуди у Поштама Српске, јер су Поште Српске данас МЈЕСТО на којем се може обавити прегршт услуга.

Стратешки циљеви

Поште Српске се у свом раду увијек воде стратешким циљем да се неометано баве унапређењем поштанског саобраћаја, не само развојем основног пословања, него и понудом услуга других предузећа и институција, које преко Пошта Српске нуде своје производе и услуге. Стретешки циљеви су врхунски квалитет било које услуге коју нудимо, било наше, било других предузећа и институција.Тежња компаније да испуни своју мисију и достигне своју визију одређена је стратешким циљевима, као и начинима на које се ти циљеви реализују. Свој рад усмјеравамо према потребама корисника. Успјешни корисници доприносе и нашем успјеху. Врхунска услуга је кључ нашег напретка. С једне стране, то значи да у свом свакодневном раду тежимо ка највишем могућем квалитету, а да с друге стране водимо рачуна о трошковима. Као одговорна компанија, руководимо се начелима друштвене одговорности и очувања животне средине.

Вриједности

Повјерење, проактивност

Знамо гдје смо, знамо куда и знамо како треба ићи даље, да будемо најбољи у своме послу.

Великим трудом и преданим залагањем постали смо водећа компанија у поштанском саобраћају. Тимови састављени од младих, али и од искусних професионалаца, свакодневно усавршавају своје стручне вјештине и своја знања. Искуснији радници континуирано своје знање преносе новим колегама кроз обуке и практичне тренинге, користећи постојећу, али и нову савремену опрему.

Оваква структура ресурса, опреме и кадрова обезбјеђује нам 100% покривеност свих мјеста и градова у Републици Српској за најбрже преузимање, дистрибуцију и доставу свих пакета на вријеме, односно да се сав поштански саобраћај одвија уредно и на вријеме.

Поште Српске су снажно и велико јавно предузеће за поштански саобраћај важно за цијелу Републику Српску, па и Босну и Херцеговину. Радимо у сваком дијелу Републике Српске, па и у дијеловима БиХ. Запошљавамо преко 2.000 радника и имамо преко 420 шалтера. Управо из тог разлога посебно је важно како послујемо, на које ћемо сегменте пословања ставити фокус, те у којем ћемо се смјеру развијати.

Развијаћемо основно пословање, развијаћемо знања и компетенције наших запослених, а нова тржишта ћемо освајати развојем логистике. Основно пословање ћемо развијати унапређењем процеса и увођењем иновација. У свему ћемо водити рачуна о квалитету, јер нам је циљ својим корисницима нудити најбољу услугу и бити најбољи поштански оператер у регији.

Нова времена захтијевају нове услуге. У складу са стратегијом развоја Поште Српске ће ширити обим услуга које пружају корисницима на поштанским шалтерима. Партнерством и сарадњом са све више јавних институција, Поште Српске теже повећању квалитета и доступности својих услуга. Својом мрежом са више од 420 поштанских шалтера широм Републике Српске многе непоштанске услуге од сада све више постају „поштанске“.  Поштански шалтери  тако постају централно МЈЕСТО за пружање услуга разних других предузећа и институција корисницима.

Развој основног пословања

Основно пословање развијамо улагањем у људе и у нове технологије. Дигитализација процеса доставе и испоруке пошиљака важан је корак у развоју пословања.

Развој знања и повјерења

Људи су највећа снага Пошта Српске и зато су развој знања, компетенција запослених и култура понашања приоритет.

Поштанске вриједности – повјерење, проактивност и бити најбољи, основ су за испуњавање наше мисије и достизање визије. Повјерење значи да међусобно комуницирамо отворено, уз стално оснаживање тимског рада и да свако од нас преузима одговорност и вјерује својим колегама. Бити проактиван у Поштама Српске значи да дијелимо информације, тражимо рјешења и унапређујемо пословне процесе.

Пружамо наше услуге на прави начин и у право вријеме и континуирано се усавршавамо, а то све води испуњењу ВИЗИЈЕ и МИСИЈЕ.

Иди на врх
X
CIR