Изабрано најљепше писмо БиХ 2020

Ана Ласић, ученица О.Ш. “Биограци”, Јаре, написала је најљепше писмо на 49. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза(УПУ). Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему.
Међународни биро је, за 49. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему „Шта бисте поручили одраслима о свијету у којем живимо“.
Иако су због ванредне ситуације, коју је изазвала пандемија вируса Корона, школе обуставиле наставу, на адресе БХ Поште Сарајево, ХП Мостара и Пошта Српске, пристигао је значајан број писама је која је стручни жири, прочитао, анализирао и изабрао она која ће бити награђена.
Друго мјесто припало је Данијелу Миљатовићу, ученику О.Ш. „Бранко Ћопић, из Доњих Агића-општина Нови Град, док је треће мјесто освојила Адна Међић из Прве основне школе Маглај.
Најљепши рад БиХ биће награђен са 300,00 КМ, други са 200,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 100,00 КМ. Ученици сва три награђена рада осим новчане награде добиће и таблет рачунаре, као и друге вриједне награде, а њихови наставници, поред утјешних награда, добиће и по 100,00 КМ.
Осим поменутих, изабрано је још седам најуспјешнијих радова која ће добити вриједне награде:
• Лазар Шарић, О.Ш. „Јован Јовановић Змај“, Ножичко-Србац
• Драган Бобан, Трећа основна школа Мостар
• Сумеја Бахтановић, О.Ш. Сокоље , Сарајево
• Ружица Мајић, О.Ш. „Антуна Бранка и Станислава Шимића“, Дриновци
• Иман Омић, О.Ш. „5.октобар“, Сански Мост
• Миро Јелечевић, О.Ш. Орашје, Орашје и
• Иман Вртић, Друга основна школа Коњиц .
Награда за најкреативнији рад иде у руке Јелене Ђуричић, која похађа основну школу „Десанка Максимовић“ Чалопек, Зворник.
Најљепше писмо можете прочитати овдје.
Подсјећамо, да ће свечана Манифестација проглашења побјеника и додјеле награда, у организацији БХ Поште Сарајево, бити уприличена у поводу обиљежавања 9. Октобра-Свјетског дана поште у Сарајеву. О тачном датуму одржавања ученици и наставници ће бити благовремено обавијештени.

Иди на врх
X
CIR