Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Изабрано најљепше писмо БиХ 2020

Ана Ласић, ученица О.Ш. “Биограци”, Јаре, написала је најљепше писмо на 49. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза(УПУ). Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему.
Међународни биро је, за 49. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему „Шта бисте поручили одраслима о свијету у којем живимо“.
Иако су због ванредне ситуације, коју је изазвала пандемија вируса Корона, школе обуставиле наставу, на адресе БХ Поште Сарајево, ХП Мостара и Пошта Српске, пристигао је значајан број писама је која је стручни жири, прочитао, анализирао и изабрао она која ће бити награђена.
Друго мјесто припало је Данијелу Миљатовићу, ученику О.Ш. „Бранко Ћопић, из Доњих Агића-општина Нови Град, док је треће мјесто освојила Адна Међић из Прве основне школе Маглај.
Најљепши рад БиХ биће награђен са 300,00 КМ, други са 200,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 100,00 КМ. Ученици сва три награђена рада осим новчане награде добиће и таблет рачунаре, као и друге вриједне награде, а њихови наставници, поред утјешних награда, добиће и по 100,00 КМ.
Осим поменутих, изабрано је још седам најуспјешнијих радова која ће добити вриједне награде:
• Лазар Шарић, О.Ш. „Јован Јовановић Змај“, Ножичко-Србац
• Драган Бобан, Трећа основна школа Мостар
• Сумеја Бахтановић, О.Ш. Сокоље , Сарајево
• Ружица Мајић, О.Ш. „Антуна Бранка и Станислава Шимића“, Дриновци
• Иман Омић, О.Ш. „5.октобар“, Сански Мост
• Миро Јелечевић, О.Ш. Орашје, Орашје и
• Иман Вртић, Друга основна школа Коњиц .
Награда за најкреативнији рад иде у руке Јелене Ђуричић, која похађа основну школу „Десанка Максимовић“ Чалопек, Зворник.
Најљепше писмо можете прочитати овдје.
Подсјећамо, да ће свечана Манифестација проглашења побјеника и додјеле награда, у организацији БХ Поште Сарајево, бити уприличена у поводу обиљежавања 9. Октобра-Свјетског дана поште у Сарајеву. О тачном датуму одржавања ученици и наставници ће бити благовремено обавијештени.

Иди на врх
X
CIR