Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Упловите у подводни свијет и гласајте за најљепшу марку ЕВРОПЕ!

ЕВРОПА поштанске марке су међу најпопуларнијим маркама у свијету. Оне се посебно издају у европским поштанским управама под окриљем PostEurop-а у којима је Европа њихова централна тема. ЕВРОПА марке представљају сарадњу између поштанских оператера и промовишу филателију.

Оне постоје да се изгради свијест о заједничким коријенима, култури и историји Европе и њених заједничких циљева.
Овогодишња ЕВРОПА тема су „Подводна флора и фауна“.

Овогодишње марке ЕВРОПА више су од поштарине или колекционарских предмета – оне су прозори у очаравајући подводни свијет Европе. Свака марка је мало умјетничко дјело које приказује живописну таписерију морског живота у европским морима, ријекама и језерима. Од деликатних морских коњића који плешу на ливадама морске траве до живих кораља који се њишу у ритму морских таласа, ове марке представљају увид у биодиверзитет који одузима дах испод морских дубина, испод хладноће језера. Било кроз сложене илустрације или задивљујуће фотографије, ове марке приказују богату флору и фауну која успијева у европским водама. Са сваком марком, колекционари и ентузијасти ће моћи упловити у ова подводна царства, подстичући страхопоштовање према чудима природе.

„Марке ЕУРОПА 2024 – тема „Подводна фауна и флора“ приказују изузетну разноликост воденог живота у европским океанима, морима, језерима, рекама и изворима. Нажалост, овакво природно богатство озбиљно је нарушено  несавјесним односима људи према природи, загађењем воде и климатским промјенама. Све наведено озбиљно је утицало и на биодиверзитет у води, што је довело до губитка бројних врста. Као одговор на поменуто, Европска унија је увела „Стратегију биодиверзитета ЕУ 2030“ у 2020. години како би обновила екосистеме погођене овим изазовима.  Овогодишња тема требала би подићи ниво свијести о напорима за очување животне средине. Кроз изузетне дизајне који приказују заштићене врсте, циљ је да се инспиришу колекционари и ентузијасти, те  да размисле о важности очувања нашег воденог окружења за будуће генерације.

Стога, позивамо све љубитеље поште и филателистичке ентузијасте да заједно путују са овом прелијепом темом и истраже живахни подводни свијет Европе са овогодишњим ЕВРОПА маркама!

Поште Српске кроз ову тему поносно представљају ЕВРОПА марку 2024 – Подводна флора и фауна. Посјетите страницу ЕВРОПА 2024 www.europastamps.eu/europa2024, погледате сва прелијепа издања и до 9. септембра дајте свој глас за поштанску марку Пошта Српске.

Изузетно дизајниране, ове прелијепе марке приказују живописну флору и фауну која успијева испод европских вода. Зароните заједно са нама у дубине и откријте задивљујућу љепоту европских водених екосистема.

У овом такмичењу учествују сви европски јавни поштански оператери који издају пригодну поштанску марку Европа.

Иди на врх
X
CIR