Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Безбједно је брже

Као дио континуиране сарадње Пошта Српске и Канцеларије Уједињених нација за спречавање промета дрогом и оружјем у Босни и Херцеговини (UNODC) која траје од 2021. године, у периоду од априла до јуна 2024. године извршена је обука радника Пошта Српске која има за циљ подизање свијести о значају препознавања опасних и забрањених садржаја у поштанским пошиљкама.

Обука је била организована у форми интерактивних радионица на којима је радницима представљена едукативна презентација којом су обухваћене различите теме из наведене области, а у оквиру којих су радници Пошта Српске добили све потребне смјернице и упутства на пословима пријема и контроле међународних пошиљака.

Представници Пошта Српске који су кроз радионице, у сарадњи са представником UNODC-а, вршили обуку запослених су Зоран Дурић, Гордана Карановић и Дарко Тутњевић.

Поред одржаних презентација и пратећих дискусија, током радионица је представљена и заједничка иницијатива Свјетског поштанског савеза, Свјетске царинске организације, Међународне организације за цивилно ваздухопловство и Међународног удружења авиопревозника под називом „Безбједно је брже“.

Промотивни видео који наглашава значај безбједности поштанских процеса и спречавања присуства опасних и забрањених садржаја у поштанским пошиљкама, као и леци са поруком „Безбједно је брже“ који садржи детаљне и илустроване информације о опасним и забрањеним садржајима у поштанским пошиљкама, биће доступни корисницима на интернет страници Предузећа, друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм, као и у пословницама Пошта Српске.

 

Иди на врх
X
CIR