Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Промовисана поштанска марка „100 година Гимназије у Требињу“

У Требињу је данас промовисана пригодна поштанска марка „100 година Гимназије у Требињу“, поводом значајног јубилеја ове образовно-васпитне установе.
У сарадњи Гимназије „Јован Дучић“ Требиње и Пошта Српске израђено је 10.000 примјерака ове маркe, номиналне вриједности 0,90 KM, која ће име и јубилеј требињске гимназије проносити широм свијета.
Зоран Протић, извршни директор за информационо-комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг у Поштама Српске, истакао je да Поште Српске прате све значајне културне, спортске манифестације, знамените догађаје и људе и на тај начин остављају трајан подсјетник знаности РС и будућим генерацијама.
„Срећни смо да и ми можемо учествовати у обиљежавању овог значајног јубилеја овакве образовне установе и у име Пошта Српске бих свим ученицима зажелио да буду добри људи, ученици, да успјешно заврше своје школовање и да се враћају свом Требињу и да у њему остварују своје будуће животе“, навео је Протић.
Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња је рекао да је ово још једна у низу манифестација којима се обиљежава значајан јубилеј требињске гимназије.
„Поштанском маркoм ћемо славу наше школе пронијети широм свијета. Kо год добије писмо с овом марком подсјетиће се да у једном малом граду, на југу Херцеговине, постоји школа која већ читав вијек припрема младе људе за универзитет“, истакао је Бањак.
Мишо Пешић, директор Гимназије „Јован Дучић“ је рекао да ће до краја ове године бити одржане бројне манифестације посвећене стогодишњици рада гимназије у Требињу.
„Овим поводом, 11. октобра требало би да буде одржана и свечана академија, а уз то ће бити уприличена презентација рада школских секција. Имаћемо, почетком октобра, и једну симболичну уличну трку. Идеја нам је да кроз бројне манифестације славимо годину јубилеја школе која је веома значајна за наш град, а посебно смо поносни што су се зграда наше Гимназије и јубилеј ове васпитно-образовне институције нашли на поштанској марки као трајан подсјетник на вриједности које онa представља”, навео је Пешић.
Поштанску марку „100 година Гимназије у Требињу“, дизајнирала je Тања Kурузовић, графички дизајнер Пошта Српске.
Промоцију ове поштанске маркe су, на Тргу у Требињу, уљепшали чланови оркестра Гимназије „Јован Дучић“.
Иди на врх
X
CIR