Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Издата поштанска марка „Спорт“

Kорона није донијела крај свијета, али је донијела спорт каквог до сада нисмо познавали. Многа првенства, такмичења, утакмице су одгођени…а они који су одржани остали су без публике. Празне трибине широм свијета…Празнина и у телевизијским преносима са спортских терена.
Поште Српске често издају поштанске марке на тему спорта. Овогодишње издање поштанске марке „Спорт“ обојено је причом о ОИ у Токију које су, у години за нама, одгођене због вируса који је утицао на све сфере живота. 

Марка „Спорт“ пуштена је данас у продају, у табаку 8+2 и тиражом од 15000 серија. Издате су двије марке, номиналних вриједности 2×1,95 KM и 300  пригодних коверата (FDC).

Да ли ће ова 2021. година вратити спортске догађаје на на ниво какав памтимо прије марта прошле године? Да ли ће у скорије вријеме публика хрлити на стадионе или ће то бити постепено, због ограничења или страха самих људи? Kакав постаје спорт без ове “живе” компоненте у виду гледалаца? Да ли су то само догађаји у низу, а не стварни доживљаји свих нас који имамо потребу за заједништвом, јер тако се и осјећа дубоко значење СПОРТА.
Остаје нам вјера и нада да ћемо се ускоро сви заједно вратити на спортске терене, а уз то не губимо спортски дух!
Аутор издања је Небојша Ђумић, дизајнер Пошта Српске, а више о поштанској марки “Спорт” погледајте на нашој страници https://www.efilatelija.ba/efilresp/

Иди на врх
X
CIR