Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Ограничења у извозу и увозу међународних пошиљака

Спровођење мјера у циљу спречавања ширења корона вируса, те свакодневно затварање граничних прелаза великог броја држава код свих надлежних поштанских оператера у свијету, довело је до отказивања великог броја авионских линија које се користе за транспорт поштанских пошиљака, као и  смањења броја радника у токовима преноса поштанских пошиљака.

С тим у вези, функционисање међународног поштанског саобраћаја је значајно отежано у цијелом свијету.

Обавјештавамо Вас да ће се, усљед напријед наведеног, пријем пошиљака у међународном саобраћају  вршити на сљедећи начин:

  • Пријем писмоносних пошиљака ће се ВРШИТИ за сљедеће одредишне државе: Хрватска, Словенија, Аустрија, Француска, Швајцарска, Аустралија, САД, Њемачка, Белгија, Чешка, Велика Британија, Хонг Конг, Италија, Јапан, Јужна Кореја, Мексико, Холандија, Нови Зеланд, Словачка.
  • Пријем пакетских пошиљака ће се ВРШИТИ за сљедеће одредишне државе: Хрватска, Словенија, Аустрија, Аустралија, Белгија, Чешка, Француска, Италија, Њемачка, Велика Британија, Исланд, Холандија, Хонг Конг, Јапан, Јужна Кореја, Нови Зеланд, Словачка, Швајцарска, САД.
  • Пријем DHL пошиљака ће се ВРШИТИ за све државе које се налазе на попису држава за пријем DHL пошиљака, осим за Либију и Wuhan провинцију у Кини. Напомињемо и то да ће доћи до продужења рокова преноса DHL пошиљака за одређене земље (земље за које се продужавају рокови се мијењају из дана у дан, а рокови се продужавају најчешће за 1-2 дана), те Вас молимо да имате разумијевања.

Све остале врсте пошиљака (ПостПак, Брза пошта у међународном саобраћају за државе региона), као и поштанске пошиљке за све остале државе које нису наведене на попису изнад, Поште Српске неће примати на пренос, с обзиром на то да тренутно немају могућности за њихову отпрему ка одредишним државама.

Што се тиче пошиљака у увозу, оне и даље приспјевају у Поште Српске, с тим да не приспјевају  од свих поштанских оператера и да су то значајно мање количине.

Регинални поштански оператер, Пошта Србије и Пошта Црне Горе, тренутно нису у могућности да отпремају пошиљке за Поште Српске.

Надамо се да ћете имати разумијевања, док се не нормализује стање у функционисању поштанског саобраћаја.

Иди на врх
X
CIR