Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Изабрано најљепше писмо БиХ 2022

Најда Милишић, ученица ОШ „Мехмед Ханџић“ са Илиџе, написала је најљепше писмо на 51. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза (UPU). Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему.
Међународни биро је, за 51. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему “Напиши писмо утицајној особи и објасни како се борити против климатске кризе”.

На адресе  Пошта Српске,  ХП Мостара и БХ Поште Сарајево, пристигао је значајан број писама која је стручни жири у саставу: Бранислав Јанковић, Драган Маријановић и Хаџем  Хајдаревић , прочитао, анализирао и изабрао она која ће бити награђена.

Друго мјесто припало је Ивани Блануша, ученици О.Ш. „Петар Кочић“, из Приједора, док је треће мјесто освојила Ана Видовић ученица О.Ш. “Брестовско” из Брестовског.

Најљепши рад БиХ биће награђен са 300,00 КМ, други са 200,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 100,00 КМ. Ученици сва три  награђена рада осим новчане награде добиће и мобилни телефон, као и друге вриједне награде, а њихови наставници матерњег језика, поред поклон пакета сва три јавна поштанска оператера, ће  добити  и по 100,00 КМ.
Осим поменутих, изабрано је  још седам најуспјешнијих радова ученика који ће бити награђени смарт преносним батеријама и пригодним поклон пакетима:

  • Ријад Дедић, ОШ „Алија Наметак“, Зеница
  • Луција Прлић, О.Ш. “Фра Стипана Врљића”, Совићи
  • Есма Шкуљ, О.Ш. „Ћамил Сијарић“, Сарајево
  • Лана Лејић, ОШ „Свети Сава ”, Модрича
  • Ивона Каурин, ОШ „Свети Сава ”, Источно Сарајево
  • Теодора Пешевић, ОШ „Десанка Максимовић”, Приједор
  • Хана Страњак , ОШ “Мустафе Ејубовић-Шејх Јујо”, Мостар

Ове године, изабрана су два креативна рада, ученика Богдана Мићића, која похађа Основну школу „Никола Тесла“ из Пилице, и заједничи рад Сајре Бешо и Тарика Хаџировића, из Центра за слијепу и слабовидну дјецу и омладину из Сарајева. Награда за креативне радове су, такође, смарт преносне батерије  и пригодни поклон пакети.

Најљепше писмо можете прочитати овдје.

Завршна церемонија проглашења побјеника и свечана додјела награда, за 51. Међународно такмичење  у писању писама, ће бити организована  у Мостару почетком октобра 2022. године. О тачном датуму одржавања ученици и наставници ће бити благовремено обавијештени.

Иди на врх
X
CIR