Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Изабрано најљепше писмо БиХ 2024

Искра Мандић, ученица Основне школе „Свети Сава“ из  Бијељине, написала је најљепше писмо на 53. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза (UPU). Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему.
Међународни биро је, за 53. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему “Напиши писмо будућим генерацијама о свијету за који се надаш да ће наслиједити”.

На адресе БХ Поште Сарајево,  ХП Мостар  и  Пошта Српске, пристигао је значајан број писама која је стручни жири, прочитао, анализирао и изабрао она која ће бити награђена.

Друго мјесто припало је Адни Омеровић, ученици Јавне установе Прва основна школа из Живиница, док је треће мјесто освојио Филип Ћурковић,  ученик ОШ „Фра Мирослав Џаја“ Купрес.

Најљепши рад БиХ биће награђен са 500,00 КМ, други са 300,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 200,00 КМ. Ученици сва три награђена рада осим новчане награде добиће и бицикл, као и друге вриједне награде, а њихови наставници, поред поклон пакета сва три јавна поштанска оператера, ће  добити  и по 150,00 КМ.
Осим поменутих, изабрано је  још седам најуспјешнијих радова чији аутори ће добити  bluetooth звучниик и друге вриједне награде:

  • Слободан Мирковић (2010.), Петар II Петровић Његош, Билећа;
  • Mахир јашаревић (2006.), Ју Основна школа Благај, Благај;
  • Анђела Талић (2006.), О.Ш. „Петар Бакула“, Мостар;
  • Амар Каравдић, (2010.), ОШ “Сафвет-бег Башагић” , Бреза;
  • Мартина Иванић, (2010.), ОШ “Брестовско”, Дуго Поље, Брестовско;
  • Марија Џанкић, (2011.), ОШ „Иван Мажуранић”, Грачац и
  • Бјанка Звиздало (2012.), ЈУ ОШ “Јован Јовановић Змај”, Србац

За најкреативније писмо одабран је рад групе ученика из ОШ Чапљина (Сара Јазвин, Нејла Куртовић, Азер Лето и Kelly Wilingham), који ће као награду добити караоке bluetooth звучник, те поклон пакете сва три поштанска оператера.

Најљепше писмо можете прочитати овдје.

Завршна церемонија проглашења побјеника и свечана додјела награда, за 53. Међународно такмичење у писању писама, ће бити организована  у Бањој Луци почетком октобра 2024. године. О тачном датуму одржавања ученици и наставници ће бити благовремено обавијештени.

Иди на врх
X
CIR