Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Изабрано најљепше писмо БиХ 2021

Марко Слишковић, ученик Друге основне школе из Широког Бријега, написао је најљепше писмо на 50. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза(УПУ). Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на Избору најбољег литерарног рада на задану тему.
Међународни биро је, за 50. међународно такмичење у писању писама за младе, одабрао тему “Напиши писмо члану породице о свом искуству са COVID 19”.
Иако су, и ове године, због ванредне ситуације, коју је изазвала пандемија вируса Корона, школе једно вријеме обуставиле наставу, на адресе БХ Поште Сарајево, ХП Мостара и Пошта Српске, пристигао је значајан број писама која је стручни жири, прочитао, анализирао и изабрао она која ће бити награђена.
Друго мјесто припало је Павлу Михићу, ученику О.Ш. „Петар Петровић Његош“, из Билеће, док је треће мјесто освојила Емина Пајт ученица О.Ш. “Ченгић Вила 1” из Сарајева.
Најљепши рад БиХ биће награђен са 300,00 КМ, други са 200,00 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 100,00 КМ. Ученици сва три награђена рада осим новчане награде добиће и мобилни телефон Samsung Galaxy A21s, као и друге вриједне награде, а њихови наставници, поред поклон пакета сва три јавна поштанска оператера, ће добити и по 100,00 КМ.
Осим поменутих, изабрано је још седам најуспјешнијих радова која ће добити бежичне слушалице Xiaomi Mi True Earphones 2 Basic и друге вриједне поклоне:
• Викторија Џидић, ОШ ЦИМ, Мостар
• Иман Омић, О.Ш. “5.октобар”, Сански Мост
• Ламија Агановић, О.Ш. „Бановићи“, Бановићи
• Нејла Шаховић, “Пета Основна Школа” , Сарајево
• Драган Бобан, Трећа основна школа, Мостар
• Исидора Медаревић, ОШ „Иво Андрић”, Бања Лука
• Катарина Пајић , ЈУ ОШ “Алекса Шантић”, Угљевик
Награда за најкреативнији рад иде у руке Азрудине Лушија, која похађа Основну школу „Каћуни“, која ће, такође, добити бежичне слушалице Xiaomi Mi True Earphones 2 Basic и друге вриједне поклоне.
Најљепше писмо можете прочитати овдје.
Завршна церемонија проглашења побјеника и свечана додјела награда, за 50. Међународно такмичење у писању писама, ће у складу са тадашњом епидемиолошком ситуацијом, бити организована у Бањој Луци почетком октобра 2021. године. О тачном датуму одржавања ученици и наставници ће бити благовремено обавијештени.

Иди на врх
X
CIR