Колективни имунитет радника Пошта Српске

Поште Српске, као друштвено одговорно предузеће, у првом таласу процеса масовне имунизације, до сада су оствариле колективни имунитет радника у проценту од  35,26%. У Дирекцији Предузећа колективни имунитет достигао је проценат од 50,38 %

Процес вакцинације радника Пошта Српске, вакцином Синофарм, у организацији Уније удружења послодаваца Републике Српске, провео је Завод за медицину рада и спорта Републике Српске, а према  закључку Републичког штаба за ванредне ситуације задужен за организовање вакцинације радника у привредним субјектима.

Колективни имунититет је ефекат који се јавља уколико је већи дио једне популације имунизован против неке инфективне болести. То је индиректни облик заштите од заразних болести. Проценат популације који мора бити вакцинисан да би се постигао овај ефекат мора бити веома висок и да би дошло до ефекта колективног имунитета.

Циљ Пошта Српске је да у наредном периоду, кроз  наставак  процеса масовне имунизације, остваре још већи проценат колективногимунитета, чиме би  се остварила потпуна заштите свих запослених, као и наших  корисника.

Слиједите наш примјер, заштитите себе и друге

Ваше Поште Српске

#заједно_кроз_живот

Иди на врх
X
CIR