Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Додијељене награде у оквиру новогодишње активности Пошта Српске

Поште Српске су данас, 26.12.2023. године, у сједиштима својих Радних јединица у Бањалуци, Приједору, Добоју, Брчком, Бијељини, Зворнику, Сокоцу, Фочи и Требињу организовале свечане додјеле награда поводом традиционалне новогодишње активности „Пишем писмо Дједу Мразу“.
У писању писама, као и сваке године, учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа, а на адресу Сњежних путева 5, пристигло је око 7000 писама.
Централна манифестација одржана је у Бањалуци, док је активност обиљежена и у свим радним јединицама поштанског система, гдје смо подијелили 500 новогодишњих пакетића, за исто толико радова које су написали најмлађи широм Републике Српске.
На нивоу сваке радне јединице, изабрана су по три најљепша писма, те су најбољима уручене вриједне награде. За најљепша писма награда је била мобилни телефон, другонаграђена писма освојила су паметни сат, а за трећу награду припремили смо bluetooth слушалице.
На подручју које покривају Радна јединица Бања Лука и ПСЦ, награде за прва три најљепша рада освојили су:
🥇 Теодора Марић, ОШ Георги Стојков Раковски, Бања Лука
🥈 Теодора Иванковић, Челинац
🥉 Вук Сарић, ОШ Георги Стојков Раковски, Бања Лука
У оквиру наше новогодишње литерарне активности наградили смо и школу из које је пристигао највећи број писама на нивоу Републике Српске. Ове године су дјеца из Основне школе Свети Сава из Бијељине упутила највише писама на адресу Дједа Мраза, а као награду освојили су сто за стони тенис.
Одржавањем ове манифестације, Поште Српске успостављају јединствен начин комуникације између малишана и Дједа Мраза који је саставни дио дјетињства сваког дјетета.
Обзиром на то да је ова активност намијењена најмлађој популацији, односно дјеци из вртића и нижих разреда основних школа, циљ нам је да развијамо и његујемо навику писаног изражавања и љубави према писању, али и да малишане широм Српске упознамо са радом поште и начином на који се шаљу писма.
Поште Српске су ове године 17. пут организовале литерарни конкурс “Пишем писмо Дједу Мразу”, а активност је као и ранијих година подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске.
Иди на врх
X
CIR