Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Потписивање најаве о донацији Владе Јапана

У просторијама Пошта Српске, данас је потписана најава о донацији  Владе Јапана Предузећу за поштански саобраћај Републике Српске.
Наиме, Поште Српске су, у априлу текуће године, Свјетском поштанском савезу поднијеле приједлог пројекта у оквиру Програма управљања ризиком од природних катастрофа (DRM). Корисници наведеног Програма су могле бити само земље у развоју, а пројекте финансира Влада Јапана.
 „Имали смо срећу да је наш стручни тим у априлу 2019. године, поднио приједлог пројекта  Свјетском поштанском савезу, јер ће он допринијети значајном смањењу посљедица природних непогода, кроз могућност бољег одговора на природне  катастрофе“, истакао је Миладин Радовић, директор Пошта Српске.
Предмет предложеног пројекта Пошта Српске који је одобрен,  односио се на набавку опреме неопходне за припрему и реаговање на природне катастрофе, и то агрегата и пумпи за воду, укупне вриједност 50.000,00 CHF.
„На основу искуства и знања из ове области, Јапан даје велики значај превенцији и заштити од природних катастрофа, а у оквиру Иницијативе за сарадњу на подручју Запаног Балкана“, рекао је Hideyuki Sakamoto, амбасадор Јапана у БиХ, и захвалио се Министарству комуникација и транспорта БиХ на сарадњи и координацији пројекта који је имао за циљ унапређење радних капацитета поштанских услуга у земљи.
Најаву о донацији потписали су Hideyuki Sakamoto, амбасадор Јапана у БиХ, и Саша Делипагић, замјеник министра комуникација и транспорта БиХ.

Иди на врх
X
CIR