Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Свечана додјела награда поводом 50. Међународног такмичења у писању писама за младе

Награде за учеснике 50. Међународног такмичења у писању писама за младе додијељене су данас у Бањој Луци, у организацији  Пошта Српске. Овогодишња тема је била Напиши писмо члану породице о свом искуству са COVID 19.

Марко Слишковић, ученик Друге основне школе из Широког Бријега, написао је најљепше писмо на 50. међународном такмичењу у писању писама за младе, а у организацији Свјетског поштанског савеза (UPU), а награду у износу од 300 КМ и мобилни телефон уручио му је Зоран Протић, извршни директор за ИКТ, развој, продају и маркетинг у Поштама Српске. Са 100 КМ награђена је и његова наставница матерњег језика, Станка Зовко. Друго мјесто припало је Павлу Михићу, ученику ОШ „Петар Петровић Његош“ из Билеће, који је награђен са 200 КМ и мобилним телефоном, а његова наставница Бранка Иванишевић са  100 КМ. Награду му је уручио Едис Ђерзић, директор Службе маркетинга у БХ Пошти Сарајево. Треће мјесто и награду од 100 КМ и мобилни телефон освојила је Емина Пајт, ученица ОШ „Ченгић Вила 1“ Сарајево. Награду јој је уручила Данијела Бркић, директорица уреда маркетинга и корпоратиовних комуникација у ХП Мостар. Њена наставница матерњег језика Азра Ризванбеговић,  такође је награђена са 100 КМ.

Осим поменутих, још седам  учесника добило је утјешне награде, бежичне слушалице и поклон пакете поштанских оператера:

  • Викторија Џидић (2006.), ОШ ЦИМ, Мостар
  • Иман Омић (2006.), О.Ш. “5.октобар”, Сански Мост
  • Ламија Агановић (2006.), О.Ш. „Бановићи“, Бановићи
  • Нејла Шаховић, (2009.), “Пета Основна Школа” , Сарајево
  • Драган Бобан, (2006.), Трећа основна школа, Мостар
  • Исидора Медаревић, (2007.), ОШ „Иво Андрић”, Бања Лука
  • Катарина Пајић (2009.), ЈУ ОШ “Алекса Шантић”, Угљевик

За најкреативније писмо одабран је  рад ученице Азрудине Лушија из Каћуна, којој је, такође, додјељена награда- бежичне слушалице и поклон пакети поштанских оператера.

Подршку у реализацији активности Избора најљепшег писма у БиХ пружило је Министарство транспорта и комуникација БиХ. Они су за школу из које је стигло најљепше писмо обезбиједили таблет рачунар, а на свечаној додјели, испред Министарства, награду је уручио Љубиша Лукић, савјетник Министра.

Подсјећамо, Међународно такмичење у писању писама одржава се сваке године. Свјетски поштански савез одреди тему, а дјеца широм свијета шаљу писма поштанским оператерима у својим земљама.

Такмичење у БиХ заједно спроводе три јавна поштанска оператера – Поште Српске, ХП Мостар и БХ Пошта.  Циљ такмичења је подстицање писмености и креативности младих, као и упознавање са поштанским услугама.

Домаћини наредног, 51. Међународног такмичења у писању писама за младе, ће бити Хрватска пошта Мостар.

Иди на врх
X
CIR