Доставa писама за 49. Такмичење за најљепше писмо путем електронске поште

Свјетски поштански савез (UPU),  као организатор Међународног  такмичења у писању писама за младе људе, обавијестио је све поштанске управе свијета које традиционално учествују у такмичењу, да је дошло до одређених промјена у организацији овогодишњег  49. Међународног такмичења за најљепше писмо.

Наиме, због пандемије вируса COVID-19, који утиче на све сегменте друштва па тако и на поштански систем, UPU је сугерисао да се писма за 49. Међународно такмичење за најљепше писмо 2020. године могу слати на мејлове јавних поштанских управа.

У складу са овом одлуком, сви учесници такмичења у Босни и Херцеговини своја писма,  са пропратном документацијом, могу послати на сљедеће мејл адресе:

Поште Српске а.д. Бања Лука
info@postespske.com

ЈП БХ ПОШТА д.о.о. Сарајево
info@posta.ba

Хрватска пошта  д.о.о. Мостар
eugenija.grubesa@post.ba

Подсјећамо да је, према пропозицијама  UPU– а, потребно доставити: писмо откуцано на рачунару, писмо написано руком које је у случају слања  мејлом потребно фотографисати и послати као слику, те подаци о ученику, адреса становања, датум рођења, број телефона ученика, назив основне школе коју ученик похађа, број телефона школе и име и презиме наставника матерњег језика.

Ранији рок за доставу побједничких писама, изабраних на нивоу државних такмичења за 49. Међународно натјецање у писању писама 2020. године, према правилима UPU-а, је 5. мај текуће године.  

Уколико добијемо информације од Свјетског поштанског савеза о евентуално новим роковима  такмичења због пандемије,  о томе ћемо одмах обавијестити јавност и све основне школе у Босни и Херцеговини.

У међувремену, позивамо ученике основних школа да нам шаљу писма путем наведених мejлова како бисмо наставили са традицијом одржавања Такмичења у писању писама у Босни и Херцеговини.

 

Иди на врх
X
CIR