Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Доставa писама за 49. Такмичење за најљепше писмо путем електронске поште

Свјетски поштански савез (UPU),  као организатор Међународног  такмичења у писању писама за младе људе, обавијестио је све поштанске управе свијета које традиционално учествују у такмичењу, да је дошло до одређених промјена у организацији овогодишњег  49. Међународног такмичења за најљепше писмо.

Наиме, због пандемије вируса COVID-19, који утиче на све сегменте друштва па тако и на поштански систем, UPU је сугерисао да се писма за 49. Међународно такмичење за најљепше писмо 2020. године могу слати на мејлове јавних поштанских управа.

У складу са овом одлуком, сви учесници такмичења у Босни и Херцеговини своја писма,  са пропратном документацијом, могу послати на сљедеће мејл адресе:

Поште Српске а.д. Бања Лука
info@postespske.com

ЈП БХ ПОШТА д.о.о. Сарајево
info@posta.ba

Хрватска пошта  д.о.о. Мостар
eugenija.grubesa@post.ba

Подсјећамо да је, према пропозицијама  UPU– а, потребно доставити: писмо откуцано на рачунару, писмо написано руком које је у случају слања  мејлом потребно фотографисати и послати као слику, те подаци о ученику, адреса становања, датум рођења, број телефона ученика, назив основне школе коју ученик похађа, број телефона школе и име и презиме наставника матерњег језика.

Ранији рок за доставу побједничких писама, изабраних на нивоу државних такмичења за 49. Међународно натјецање у писању писама 2020. године, према правилима UPU-а, је 5. мај текуће године.  

Уколико добијемо информације од Свјетског поштанског савеза о евентуално новим роковима  такмичења због пандемије,  о томе ћемо одмах обавијестити јавност и све основне школе у Босни и Херцеговини.

У међувремену, позивамо ученике основних школа да нам шаљу писма путем наведених мejлова како бисмо наставили са традицијом одржавања Такмичења у писању писама у Босни и Херцеговини.

 

Иди на врх
X
CIR