Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Поште Српске и Црвени крст Републике Српске у хуманој мисији помоћи народу Турске и Сирије

Директор Предузећа Миладин Радовић и генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић данас су у Бањалуци договорили сарадњу с циљем логистичке подршке хуманитарној акцији Црвеног крста Републике Српске за помоћ угроженом становништву Турске и Сирије.

Поште Српске су републичкој организацији Црвеног крста на располагање ставиле људске и логистичке капацитете за потребе превоза прикупљене помоћи из складишта општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске у централно складиште на Палама.

У изјави новинарима након данашњег састанка, директор Радовић је рекао да ће се Поште Српске одговорно и ангажовано посветити сарадњи са организацијом Црвеног крста Републике Српске у оквиру акције прикупљања помоћи за становништво Турске и Сирије погођено разорним земљотресом, који је иза себе оставио несагледиве посљедице.

Директор Радовић је овом приликом позвао све запослене раднике Пошта Српске, кориснике услуга и све грађане добре воље да се прикључе хуманитарној акцији прикупљања помоћи становништву погођених земаља, јер је то, како је навео, наша морална и друштвена обавеза.

Подсјећамо, Црвени крст Републике Српске је слиједећи упутства Друштва Црвеног крста/крижа БиХ покренуло хуманитарну акцију помоћи посредством општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске угроженом становништву Турске и Сирије, након катастрофалног земљотреса који је погодио ове двије земље.
У вези с тим, активиран је хуманитарни број 17023, чијим позивањем се донира 2,00 КМ, а отворен је и намјенски жиро рачун за прикупљање друге врсте помоћи, односно, новчаних средстава за помоћ становништву ових земаља. Према посљедњим информацијама, путем хуманитарног броја 17023 грађани Босне и Херцеговине прикупили су више од 160.000 КМ за помоћ угроженом становништву Сирије и Турске, те заједно са средствима прикупљеним путем жиро рачуна укупан износ је већи од 320.000 КМ.
Средства се могу уплатити на жиро рачун Друштва Црвеног крста/крижа БиХ број: 1340011130004680, назив банке: АSА Банка д.д. Сарајево, адреса банке: Фра Анђела Звиздовића 1/А, 71000 Сарајево, Босна и Херцеговина.

Иди на врх
X
CIR