Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Исплата кредита за пензионере и кориснике инвалиднина

Поште Српске врше исплате кредита без жираната, на шалтерима пошта и на кућном прагу, за популацију пензионера и корисника инвалиднина.

Пензионери и корисници инвалиднина, који своје пензије и инвалиднине примају преко Пошта Српске, имају могућност да без жираната, постану корисници новчаног кредита Raiffeisen bank.

Да би поднијели захтјев за кредит пензионери и корисници инвалиднина не морају ићи у банку. 

Комплетна процедура неопходна за подношење захтјева, одобравање, исплату и отплату ових кредита, обавља се уз помоћ шалтерског радника, или поштоноше на кућном прагу.

Рате за овај кредит се уплаћују на шалтеру поште и на кућном прагу, приликом исплате пензија, односно инвалиднина, без накнаде.

У складу са правилима банке, корисници кредита могу бити пензионери или корисници инвалиднина, са минималном пензијом или инвалиднином у износу од 120,00 КМ. У случајевима када иста особа прима оба примања, могуће је удружити средства ради остваривања већег износа кредита.

Рок отплате кредита је до три године, а исти се одобрава у минималном износу од 400,00 КМ, а максималном износу од 5.000,00 КМ.

Рата кредита не смије прелазити 1/3 примања.

Пензионери, који своје пензије примају преко Пошта Српске, као и остали пензионери, имају могућност да без жираната, постану корисници новчаног кредита, по поједностављеној процедури.

Kомуникацију са корисницима који су заинтересовани за кредит обавља ППМКД. ППМКД такође прикупља документацију неопходну за аплицирање за кредит, те након одобравања кредита, шаље кредитну документацију поштом на адресу корисника.

Након комплетирања кредитне документације, корисник може предати исту у најближу пошту или директно поштоноши на кућној адреси (корисник може путем броја Хало Центра Пошта Српске 1371 позвати поштоношу).

Исплата ових кредита обавља се од стране поштоноше на кућном прагу или од стране шалтерског радника.

Рок отплате кредита је до пет година, а исти се одобрава у максималном износу до 5.000,00 КМ.

Рата кредита не смије прелазити 1/2 примања.

Иди на врх
X
CIR