Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Спорт 2020

Назив издања: Спорт
Датум издања: 21.09.2020.
Аутор: Небојша Ђумић
Врста издања: пригодно
Техника штампања: вишебојни офсет
Шалтерски табак: блок 
Папир: муфлеп 100г
Штампарија: Блицдрук, Сарајево

ТАБАК   ЖИГ

Мотив: спорт
Каталошки број: 849, 850, 851
Зупчање: 13 3/4
Номинална вриједност: 5,85 КМ

Тираж: 15.000

Поште Српске биле су спремне да овогодишњом поштанском марком “Спорт“ испрате Љетње олимпијске игре, али оно што нико није могао ни да сања „спорт је стао“. Љетње игре ће први пут у историји бити отказане.

Оно што је ове године спојило људе широм свијета под именом Корона стрпало је све па и сам сам спорт у карантин.

 

Свијет спорта је тренутно у великом ишчекивању. Многа такмичења због овог вируса су одгођена или прекинута.

Ова, 2020. година требала је бити велика спортска година. На програму су била европска и свјетска првенства у многим спортовима, свјетски купови и важне утакмице, а Стари континент с нестрпљењем је чекао Европско фудбалско првенство. И то није све, након ЕУРА слиједило је нешто још веће – највећи спортски догађај на свијету, Олимпијске игре у Токију.

 

Љубитељи спорта веселили су се великој 2020, а сад остају на чекању годину дана. Оно што је требало бити овога љета, пребачено је за сљедеће. Нека такмичења су одгођена до даљњег, нека неповратно прекрижена. Корона се увукла у сваки дио свијета и све нас заједно блокирала.

У историји спорта ова ситуација није новост и до сада је било отказивања или пролонгирања великих догађаја.

Спорт је био потпуно заустављен и током Првог, посебно Другог свјетског рата, зауставио га је и САРС, такођер болест изазвана вирусом. Но ситуација никада није била драматична као сада.

Пребродио је спорт многе тешке тренутке, преживио ратове, разне епидемије и пандемије, али оно битно, увијек је слиједио наставак и спорт је излазио из свега као побједник.

Заштитите себе и друге, али живите спорт у границама дозвољеног – крећите се, трчите, возите бицикл…, а све утакмице неодигране, такмичења која су такмичари са нестрпљењем чекали, гледаћемо, надамо се ускоро, са још више жара.

 

Аутор: Небојша Ђумић

Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука

Иди на врх
X
CIR