Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Родитељска кућа Искра

Назив издања:Родитељска кућа Искра
Датум издања:11.09.2019.
Аутор:Небојша Ђумић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум, Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:дијете, искра, лого Удружења Искра
Каталошки број:823
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0,90 КМ
Тираж:10 000

Родитељска кућа у Бањалуци изграђена је на иницијативу Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести ”Искра”, а служи за бесплатан смјештај родитељима и дјеци која се на Одјељењу хематоонкологије лијече од малигних болести. Почела је да ради у септембру 2016.године и до данас је у њој боравило више од 86 породица из свих крајева Републике Српске.
Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести ”Искра” основано је у октобру 2014.године са визијом да дјеца имају право на лијечење, изљечење и живот, а родитељи имају незамјењиву и значајну улогу у животу своје дјеце и право да активно учествују у њиховом лијечењу.
Вјерујемо да ниједно дијете ни породица не би требало да се суочавају са раком сами и да свако дијете и породица треба да имају квалитетан живот упркос болести. У складу с тим трудимо се да на различите начине помогнемао дјеци и њиховим породицама у најтежим моментима када се суоче са дијагнозом малигне болести, током изљечења и након изљечења.
Својим дјеловањем настојимо да информишемо и оснажимо родитеље и дјецу, али и да свим људима пружимо информације о малигним болестима код дјеце и начину на који могу да помогну.

Аутор: Небојша Ђумић
Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука
Стручна сарадња: Удружење родитеља дјеце обољене од малигних болести ”Искра”, Дијана Берић

Иди на врх
X
CIR