Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

50. међународни рукометни турнир – Добој

Назив издања:50. међународни рукометни турнир – Добој 2018
Датум издања:05.07.2018.
Аутор:Ђуровић/Курузовић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:блок
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум, Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:детаљи из игре
Каталошки број:768, 769
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:5,40 KM
Тираж:15 000

Ове године се навршава педесет година постојања добојског турнира. Величанствена спортска манифестација је од мале локалне смотре рукомета на самом почетку израсла у једну од најквалитетнијих и најцјењенијих рукометних приредби ове врсте у свијету. Добојски храм рукомета постао је у протеклим деценијама мјесто гдје се окупљају најбољи клубови и мајстори рукометне игре и мјесто гдје се игра најквалитетнији и најлепршавији рукомет.

У једном тренутку, заустављен због страшног ратног сукоба, Турнир је 1996. године наставио успјешан континуитет са жељом домаћина да поново постане стјециште најбољих клубова и мајстора рукомета и да поприми сјај предратних година када нисмо осјећали запреке ни политичких ни националних ни било каквих других раздора и нетрпељивости, јер спорт не познаје такве препреке, он је једноставно универзална међународна творевина с атрибутима мира и пријатељства међу народима.

Имена попут: Монпељеа, Сиудад Реала, Нордхорна, Цеховских Медведа, Стеауе, Гумерсбаха, Дукле, ЦСКА, Барцелоне, Лугија, Веспрема, МАИ-а, Партизана, Пелистера, Црвене Звезде, Атлетика, Металопластике, Кретеја, Загреба, Борца и многих других шампиона овоземаљског квалитета, представља довољан разлог да се скине капа свим знаним и незнаним јунацима добојске организације која је успјела да створи ову грандиозну рукометну манифестацију. А имена рукометних великана и њихових тренера остају записана златним словима у вјечној књизи добојских спектакала.

Име Добоја са знаком Турнира у годинама које су за нама винуло се преко четрдесет државних граница, на свим рукометним меридијанима. У свим протеклим годинама није било ни једне мрље или недостојног инцидента. Сусрети рукометаша приличили су њиховој части и имену, без обзира на политичку или било коју другу припадност, без обзира на земљу или континент одакле су рукометаши долазили. А Добојлије, као истински и прави домаћини пунили су дворану у дане Турнира и дочекивали драге госте, дивили се њиховим мајсторијама и спортским величинама.

Тако ће бити ове и свих наредних година, јер ми једноставно волимо људе, волимо спорт.

Аутор: Милош Ђуровић и Тања Курузовић

Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука

Сарадња: Организациони одбор Међународног рукометном ТВ турнира шампиона Добој

Иди на врх
X
CIR