Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

25 година Ђурђевданског фестивала

Назив издања:25 година Ђурђевданског фестивала
Датум издања:04.05.2018.
Аутор:Радумило/Бајић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум, Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:број 25
Каталошки број:764
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0,90 КМ
Тираж:10 000

Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме је међународна музичка манифестација која се одржава од 1994. године. За 24 године постојања за Фестивал је написано више од 400 нових дјечијих пјесама. Важи за један од најреспектабилнијих фестивала дјечије пјесме у региону.

Дугогодишња традиција, озбиљна селекција, модерна сценографија, значајна медијска пажња, образовни и културни аспект, међународна културна сарадња и добра организација, само су неки од елемената који оправдавају такве тврдње. Ђурђевдански фестивал је увелико превазишао пројектовани циљ Радио-телевизије Републике Српске, као организатора, и постао препознатљив дјечији музички бренд.

Фестивал промовише актуелни музички израз и савремену музичку продукцију за дјецу. Циљ Фестивала је афирмација музичког стваралаштва за дјецу, подстицање аутора и музичких талената и очување дјечије пјесме од комерцијализације и шунда.

На Фестивалу су до сада учествовала дјеца из многих земаља међу којима су: Русија, Румунија, Италија, Јапан, Канада, Бјелорусија, Украјина, Мађарска, Малта, Пољска, Бугарска, Србија, Македонија, Црна Гора, Словенија, Хрватска и Босна и Херцеговина.

Већ четврт вијека задужени смо за дјечије осмијехе!

Аутори: Огњен Радумило и Љубиша Бајић

Издавач: Поште Српске а.д. Бањалука

Стручна сарадња: Радио-телевизија Републике Српске

Иди на врх
X
CIR