Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

70 година Електрокраније

Назив издања:70 година Електрокраније
Датум издања:19.04.2017.
Аутор:Манојловић/Клепић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум, Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:далеководи и стилски број 70
Каталошки број:726
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0,90 КМ
Тираж:10 000

ЗП “Електрокрајина” а.д. Бања Лука је основана  22. априла 1947. године под именом “Електрично предузеће” Бања Лука, чиме је кренула интензивна електрификација Бање Луке и околних подручја.

Предузеће под садашњим називом послује од 1963. године обједињењем четири регионална електрична предузећа из Бање Луке, Приједора, Јајца и Бугојна. Прекретницу прогреса представљала је 1972. година када се „Електрокрајина“ опредијелила за тронапонски концепт развоја, по чему је била пионир међу електродистрибутивним предузећима социјалистичке Југославије.

 “Електрокрајина” данас послује као акционарско друштво у оквиру Мјешовитог холдинга „Електропривреда Републике Српске“ а.д. Требиње, у већинском власништву Републике Српске. Основне дјелатности предузећа су дистрибуција и снабдијевање електричном енергијом, а ангажована је и на пословима пројектовања, изградње и одржавања електроенергетских објеката. 

 “Електрокрајина” је највеће електродистрибутивно предузеће у Српској које електричном енергијом снабдијева више од 250.000 купаца у два града и 19 општина, односно скоро половину потрошача у РС. Организационо дјелује кроз мрежу 10 радних јединица и Дирекцију у Бањој Луци која обједињује све заједничке функције.

Предузеће је израсло у модеран пословни систем, усмјерен према развоју дистрибутивне мреже и задовољењу потреба купаца, те сталном унапређењу пословних и финансијских резултата.  Сваке године реализује вишемилионске инвестиције, првенствено у санацију и изградњу дистрибутивне мреже, али и обнову радне механизације и изградњу пословних објеката.

Као друштвено одговорно и социјално осјетљиво предузеће, кроз разне облике спонзорстава и донације, „Електрокрајина“ константно подржава друштвено корисне пројекте и јача корпоративни углед.

 

Аутор: Јелена Манојловић и Владимир Клепић

Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука

Иди на врх
X
CIR