Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

20 година Дејтонског мировног споразума

Назив издања:20 година Дејтонског мировног споразума
Датум издања:17.09.2015.
Аутор:Милана Ђурић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум, Нови Сад

ТАБАК  ЖИГ

Мотив:голуб мира и број 20
Каталошки број:672
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0.90 КМ
Тираж:10 000

Општи оквирни споразум за мир у Босни и Херцеговини, познатији као Дејтонски мировни споразум, мировни је договор постигнут у ваздухопловној бази Рајт-Патерсон код Дејтона, у америчкој држави Охајо, а којим је прекинут рат у Босни и Херцеговини (1992—1995).
Конференција је трајала од 1. до 21. новембра 1995. године. Главни учесници су били тадашњи предсједник Србије Слободан Милошевић, предсједник Републике Босне и Херцеговине Алија Изетбеговић, предсједник Хрватске Фрањо Туђман, амерички посредник Ричард Холбрук и генерал Весли Кларк.
 „Независне новине“ поводом 20 година од потписивања Дејтонског мировног споразума организују међународну панел конференцију у Бањалуци 19. септембра 2015. године.
Циљ конференције је да се кроз отворен дијалог у оквиру неколико панел дискусија сагледа позиција дејтонске Босне и Херцеговине, како са унутрашњег тако и међунаросног аспекта, те да се постигне заједнички став о толеранцији и суживоту свих грађана БиХ, без обзира на вјерску и националну припадност.
Поште Српске су препознале важност ове конференције, те су издале поштанску марку којом желе послати поруку мира широм свијета.

Аутор: Милана Ђурић
Издавач: Поште Српске а.д. Бањалука

Иди на врх
X
CIR