Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Промоција поштанске марке издате поводом Међународног дана дјечијих права

Поште Српске су данас, 19.11.2021. у  Дјечијем дому  „Рада Врањешевић“,  Бања Лука, уприличиле промоцију пригодне поштанске марке која се издаје поводом Међународног дана дјечијих права.
Јавна установа Дом за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ у Бањој Луци и Поште Српске су у априлу мјесецу ове године организовали креативну радионицу цртања поштанске марке. Циљ радионице је био да се поштанском марком обиљежи тема „Међународни дан дјечијих права“.
Обзиром да на ову значајну тему нико не може дати бољи одговор од саме дјеце, Поште Српске су осмислиле јединствену причу у којој је уз незаборавно дружење са школарцима основцима Дјечијег дома, настало много дивних цртежа. Од свих лијепих, маштом искројених поштанских марака, Поште Српске су имале тежак задатак да изаберу најљепши цртеж који се нашао као мотив поштанске марке под називом „Међународни дан дјечијих права“. 
Награђени цртеж ће тако од данас путем поштанске марке путовати широм свијета.
Аутори три првопласирана цртежа су награђени вриједним наградама, а сви учесници радионице пригодним поклон пакетима. Поште Српске уприличиле су и поклон за ЈУ „Рада Врањешевић“ који су овом приликом директору ЈУ Дом „Рада Врањешевић“ Владимиру Кајкуту уручили чланови Управе нашег Предузећа.

Иди на врх
X
CIR