Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Гласање за најљепше издање поштанске марке Пошта Српске за 2022.годину

Године 1864., Џорџ Херпин је дошао на идеју да хоби сакупљања марака назове прикладним и важним именом, којим би се описало тражење и сакупљање ових малих комадића папира.

Комбинацијом ријечи грчког језика philo (љубав према) и atelia (ослобођен давања) исковао је ријеч Philatelia – Филателија. Писма франкирана маркама значила су да прималац не мора плаћати доставу пошиљке, као што је то била уобичајена пракса раног поштанског система.

Поште Српске с посебном пажњом бирају мотиве и инсистирају на највишем квалитету израде издања поштанских марaка, као једном од најпрепознатљивијих симбола и промотера националне културе.

Мотивима наших издања исписани су традиционални, историјски, културни и спортски догађаји, љепоте флоре и фауне, те остала битна дешавања како са наших простора, тако и из окружења.

Гласати можете путем фејсбук странице Пошта Српске. Поклањамо укупно 5 албума са поштанским маркама наших издања из 2022. године. Учешће није ограничено само на подручје БиХ. У избору могу учествовати филателисти из цијелог свијета.

Добитнике, изабране насумично путем апликације, прогласићемо 23.05.2023.године.

СРЕЋНО СВИМА!
Ваше Поште Српске

Иди на врх
X
CIR