Гласање за најљепше издање поштанске марке Пошта Српске за 2022.годину

Године 1864., Џорџ Херпин је дошао на идеју да хоби сакупљања марака назове прикладним и важним именом, којим би се описало тражење и сакупљање ових малих комадића папира.

Комбинацијом ријечи грчког језика philo (љубав према) и atelia (ослобођен давања) исковао је ријеч Philatelia – Филателија. Писма франкирана маркама значила су да прималац не мора плаћати доставу пошиљке, као што је то била уобичајена пракса раног поштанског система.

Поште Српске с посебном пажњом бирају мотиве и инсистирају на највишем квалитету израде издања поштанских марaка, као једном од најпрепознатљивијих симбола и промотера националне културе.

Мотивима наших издања исписани су традиционални, историјски, културни и спортски догађаји, љепоте флоре и фауне, те остала битна дешавања како са наших простора, тако и из окружења.

Гласати можете путем фејсбук странице Пошта Српске. Поклањамо укупно 5 албума са поштанским маркама наших издања из 2022. године. Учешће није ограничено само на подручје БиХ. У избору могу учествовати филателисти из цијелог свијета.

Добитнике, изабране насумично путем апликације, прогласићемо 23.05.2023.године.

СРЕЋНО СВИМА!
Ваше Поште Српске

Иди на врх
X
CIR