Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Лунарни хороскоп – година змаја

Назив издања: Лунарни хороскоп – година змаја
Датум издања: 09.02.2024.
Аутор: Тања Курузовић
Врста издања: пригодно
Техника штампања: вишебојни офсет
Шалтерски табак: 8+1
Папир: муфлеп 100г
Штампарија: Блицдрук, Сарајево

ТАБАК    ЖИГ

Мотив: змај
Каталошки број: 958
Зупчање: 13 3/4
Номинална вриједност: 1,10 КМ
Тираж: 15 000

  

Лунарни хороскоп – година змаја

Император Јан или Цар пламена био је легендарни древни кинески владар у преддинастичким временима. Модерне науке су идентификовале планине Овчије главе сјеверно од Баојија у провинцији Шанкси као његову домовину и територију.

Према древној легенди, Император Јан, био је син змаја.

Кинески календар је лунисоларни календар који се користи у Кини, а са извјесним модификацијама, и још неким земљама Далеког истока. У данашњој Кини се за већину свакодневних активности користи грегоријански календар, али се кинески још користи за обиљежавање традиционалних кинеских празника попут Кинеске нове године (тј. Прољећног фестивала), Дуан Ву фестивала и Фестивала средине јесени, као и у астрологији, за бирање повољног датума за вјенчање.

Према кинеском хороскопу, година Змаја почеће 10. фебруара 2024. и трајаће до 28. јануара наредне године. Змај је у кинеској традицији митско биће познато по својој моћи, мудрости и поштењу. То значи да ће 2024. година бити година нових почетака и великих достигнућа. Година Змаја даће нам прилику управо за то – запљуснуће нас новом енергијом која ће нам бити храна за лични, професионални и духовни раст и развој.

Хороскоп нас охрабрује да практикујемо отвореност ума, активну комуникацију, учење и лични развој. Важно је да изађемо из зоне комфора, истражимо свијет око себе и сагледамо ширу перспективу, чак и ако то захтијева супротстављање властитим увјерењима.

Што се тиче кинеских хороскопских знакова, 2024. година носи потенцијал за значајан успјех. Разнолике прилике чекају сваки знак, наглашавајући важност прилагођавања и свјесног корака ка постизању дугорочних амбиција.

Иди на врх
X
CIR