Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Спорт 2021

Назив издања: Спорт
Датум издања: 17.03.2021.
Аутор: Небојша Ђумић
Врста издања: пригодно
Техника штампања: вишебојни офсет
Шалтерски табак: 8+2
Папир: муфлеп 100г
Штампарија: Блицдрук, Сарајево

ТАБАК   ЖИГ

Мотив: силуете разних спортских дисципллина
Каталошки број: 863

Зупчање: 13 3/4

Номинална вриједност: 1,95 КM
Тираж: 15.000

 

Мотив: силуете разних спортских дисципллина
Каталошки број: 864

Зупчање: 13 3/4

Номинална вриједност: 1,95 КМ
Тираж: 15.000

Kорона није донијела крај свијета, али је донијела спорт каквог до сада нисмо познавали. Многа првенства, такмичења, утакмице су одгођени…а они који су одржани остали су без публике. Празне трибине широм свијета…Празнина и у телевизијским преносима са спортских терена.

Да ли ће ова 2021. година вратити спортске догађаје на на ниво какав памтимо прије марта прошле године? Да ли ће у скорије вријеме публика хрлити на стадионе или ће то бити постепено, због ограничења или страха самих људи? Kакав постаје спорт без ове “живе” компоненте у виду гледалаца? Да ли су то само догађаји у низу, а не стварни доживљаји свих нас који имамо потребу за заједништвом, јер тако се и осјећа дубоко значење СПОРТА.

Остаје да се питамо да ли ће ова навијачка ”празнина” још дуго потрајати, јер без публике спортски догађаји су дефинитивно окрњени.

Истовремено, спортисти осјећају изолованост и упадају у сопствене психолошке кризе. Дакле, сви актери у спорту су погођени: играчи, навијачи, публика, менаџмент, спортски новинари…

И на крају један од највећих спортских догађаја -Олимпијске игре- по први пут у историји је одгођен и одржаће се у овој непарној години. Много је још непознаница, како око броја гледалаца тако и око самих такмичара. Олимпијске игре су глобални догађај у којем људи из цијелог свијета пристижу у један град, што представља посебан изазов организаторима у пандемијској ери.

Остаје нам вјера и нада да ћемо се ускоро сви заједно вратити на спортске терене, а уз то не губимо спортски дух!

 

Аутор: Небојша Ђумић

Издавач: Поште Српске а.д. Бањалука

Иди на врх
X
CIR