Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

75 година Уједињених нација

Назив издања: 75 година Уједињених нација
Датум издања: 16.11.2020.
Аутор: Небојша Ђумић
Врста издања: пригодно
Техника штампања: вишебојни офсет
Шалтерски табак: 8+1
Папир: муфлеп 100г
Штампарија: Блицдрук, Сарајево

ТАБАК   ЖИГ

Мотив: рука у руци у цијелом свијету
Каталошки број: 858
Зупчање: 13 3/4
Номинална вриједност: 1,95 КМ

Тираж: 15.000

75 година Уједињених нација 

 

Створене пре 75 година у пепелу Другог свјетског рата, Уједињене нације данас остају вjерне својој оснивачкој мисији: окупљању нација и народа ради очувања мира и сигурности и побољшању живота свуда.

 

Једнакост и достојанство свих људи и даље су водећа начела, садржана у Повељи Уједињених нација, потписаној у Сан Франциску 26. јуна 1945.

 

На ову историјску годишњицу, размислимо о свему ономе што је човjечанство заједно постигло, и о свему томе што још остаје да се уради. И вратимо се визији Повеље Уједињених нација – она ​​је данас релевантнија него икад раније.

 

Ово ће бити дивна прилика за размишљање о историји Уједињених нација и сагледавање трајних достигнућа Организације. То ће такође бити прилика да се укаже на то где УН и међународна заједница у цjелини могу усредсредити своје напоре на суочавање са тренутним и будућим изазовима кроз три стуба нашег рада: мир и безбjедност, развој и људска права.

 

Уједињене нације позивају све поштанске управе широм свиjета да заједно са поштанском управом Уједињених нација (УНПА) издају марке 75. годишњице Уједињених нација 2020. године у знак сjећања на ову посебну прилику.

Поште Српске су се радо одазвале позиву и одлучиле да учествују у овом великом догађају и да издају пригодну поштанску марку.

 

Аутор: Небојша Ђумић 

Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука 

Сарадња: Поштанска администрација Уједињених нација 

 

Иди на врх
X
CIR