Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

50 година Радија у Бањалуци

Назив издања:50 година Радија у Бањалуци
Датум издања:02.02.2017.
Аутор:Божидар Дошеновић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум, Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:детаљи из радио студија
Каталошки број:719
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0,90 КМ
Тираж:15 000

 

Радио Републике Српске, који баштини традицију некадашњег Радија Бањалука, основан је 02.фебруара 1967.године. У првих 25 година информисао је грађане као регионални крајишки радио, а у другој половини свог досадашњег живота као дио јавног сервиса Републике Српске.  Радио Републике Српске свакодневно емитује 24 сата програма из властите продукције. Радио таласима покрива подручје Републике Српске, дијелове Ф БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, а путем интернета могу га слушати широм свијета. 
Радио Републике Српске одавно је  нашао своје мјесто у медијском простору Републике Српске и региона. Слушаоцима је вјерно преносио дешавања у Отаџбинском рату када је дао допринос стварању Републике Српске, као и 1969. године када је Бањалуку задесио земљотрес. Извјештавали су активно  приликом  елементарних непогода, у временима врхунских резултата наших спортиста, умјетника  и привредника, као и свих минулих деценија када су свакодневно информисали слушаоце, што је био и остао основни задатак.
Професионалност, разноврсност у  коришћењу новинарских форми, искрен контакт са слушаоцима, изузетан квалитет спикера-водитеља, новинарске награде и признања и најбоља практична школа за новинаре на нашим  просторима, обиљежја су рада ове медијске куће. Радио је градило  и стварало 250 запослених у протеклих 50 година, свако у својој области, као и многи сарадници.  Градило га је и друштво а највише слушаоци, због којих и постоји. Слушаоци су својим интересовањима кројили и програмску шему, која је била одраз времена и слика појединачних и друштвених  потреба.
Радио је класика, а 02. фебруар 1967. један је од значајнијих датума у историји нашег новинарства.
 
Аутор: Мр Божидар Дошеновић
Издавач: Поште Српске а.д. Бањалука
Сарадња: Радио Републике Српске

Иди на врх
X
CIR