Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Међународни дан дјетета

Назив издања:Међународни дан дјетета
Датум издања:01.06.2016.
Аутор:Небојша Ђумић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:ФОРУМ, Нови Сад

 ТАБАК   ЖИГ

Мотив:дјечија радост
Каталошки број:689
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:1,70 КМ
Тираж:15 000

Дјеца су најрањивија категорија друштва. У свијету, милиони дјеце бивају подвргнути суровој експлоатацији и дискриминацији. Милиони се губе из вида, након што постану жртве трафикинга, присилног рада или су маргинализирани. Недоступне су им основне социјалне службе заштите. Не само да та дјеца трпе злостављања, него их већина не похађа школе, немају приступ здравственим и другим службама, неопходним за њихов развој.
У категорији дјеце, најугроженији су они најмлађи, који су потпуно овисни о одраслима и чији развој и одрастање овисе о томе колико смо им пружили.
Сва та дјеца одрастају ван домета развојних кампања и често остају невидљива у јавним расправама, законима, статистикама и вијестима.

Све ове ситуације дугорочно остављају посљедице по најмлађе, јер им у најранијој доби није омогућен приступ и остваривање оних потреба које су кључне за њихов правилан раст и развој.
Сиромаштво, социјална искљученост и посљедице системских неповезаности и слабости представљају три главна и међусобно повезана изазова на које требамо сви заједно одговорити И пружити дјеци оно што заслужују.

Уколико се, на сваком нивоу, више не усмјери пажња на њих, милиони дјеце широм свијета, остаће заробљени и заборављени, проживљавајући дјетињства занемарени и злостављани, са страшним посљедицама за њихову, али и будућност и развој њихових земаља.

Аутор: Небојша Ђумић
Издавач: Поште Српске а.д. Бањалука

Иди на врх
X
CIR