Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Лунарни хороскоп – година змаја

Назив издања:Лунарни хороскоп – година змаја
Датум издања:14.02.2012
Аутор:Небојша Ђумић/Божидар Дошеновић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:змај
Каталошки број:552
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0.90 КМ
Тираж:20 000

Почетак кинеског хороскопа сеже у далеку прошлост. Припада међу најстарије познате хороскопе. Има дванаест знакова и унутар сваке године влада други знак. Према једној од легенди Буда је пред смрт позвао све животиње на испраћај. Према другој теорији позвао их је на прославу Нове године. Одазвало се само 12 животиња: редом су дошли Штакор, Бик, Тигар, Зец, Змај, Змија, Коњ, Коза, Мајмун, Пијетао, Пас и Свиња. Како би наградио њихов долазак, сваку годину назвао је по једној од тих животиња.

Наступајућа 2012. година је посебна кармичка година која ће бити под покровитељством Црног воденог змаја и у наше животе донијеће узбуђење, велике успоне и падове, а само ако будемо угађали владару на прави начин, успјећемо да уберемо најдивније плодове које смо икада могли и да замислимо. Година Црног змаја почиње 23. јануара 2012, а завршава се 9. фебруара 2013. године, а истовремено се завршава и дугогодишњи период Лава и наступа ера Дјевице.

Годину Црног змаја обиљежиће многа велика дјела, смјеле и иновативне идеје, велики пројекти, чији ће учесници бити препуни ентузијазма. Успјех у овој години нарочито могу очекивати људи који се баве финансијама, а ово ће бити повољан период за започињање нових пројеката и на пословном и на друштвеном плану. Свим добродушним људима који воде праведан живот, а такође и онима који се издвајају талентом, Змај поклања срећу и успјех. Година Змаја је повољна за заснивање породице, за рађање паметне и здраве дјеце. У овом периоду треба да будемо смјели и никако скромни.

Аутори марке: Небојша Ђумић и Божидар Дошеновић

Издавач: Поште Српске а.д. Бањалука

Иди на врх
X
CIR