Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

15 година Пошта Српске

Назив издања:15 година Пошта Српске
Датум издања:23.02.2012
Аутор:Небојша Ђумић
Врста издања:пригодно
Техника штампања:вишебојни офсет
Шалтерски табак:8+1
Папир:муфлеп 100г
Штампарија:Форум Нови Сад

ТАБАК    ЖИГ

Мотив:број петнаест у симболичном облику крила
Каталошки број:553
Зупчање:13 3/4
Номинална вриједност:0.90 КМ
Тираж:15 000

Подјелом јединственог ПТТ система Републике Српске, 1997. године, настала су два самостална предузећа, Поште Српске и Телеком Српске. Крајем 2002. године, поште постају акционарско друштво, чији је већински власник Република Српска. Након подјеле, сједиште Предузећа било је у Сокоцу, а данас је у Бањалуци.

Свих ових година, без обзира на промјене, Предузеће је пословало на цијелој територији РС, под истим условима за све грађане. Поште Српске у 2012. години, организоване су у 11 радних јединица са дирекцијом, гдје ради 2369 радника. Органи управљања су: Скупштина акционара, Надзорни одбор и Управа Предузећа.

Након добијене самосталности, Предузеће је обављало основне поштанске услуге, пренос писама и платни промет. Међутим, временом је основна дјелатност прилагођена модерним технологијама, и Поште Српске данас, корисницима осим основних, нуде и бројне финансијске, маркетиншке, информационе и комуникационе услуге, а самим тим нуде и квалитет! Поред унапређења постојећих и увођења нових услуга, у ових петнаест година, рађено је и на обнови постојећих и изградњи нових објеката пошта широм РС.

С обзиром на распрострањеност поштанске мреже, Поште Српске у наредним годинама планирају максимално искориштавање свих капацитета, те осавремењавање процеса рада. Дугорочни циљ Предузећа је интеграција у европске и свјетске процесе по стандардима Свјетског поштанског савеза.

Свих ових година, битан дио пословања и препознатљивости Пошта Српске била су и издања поштанских марака. Својом квалитетом и мотивима, постала су препознатљива широм свијета. Ову поштанску марку издајемо у част свих оних који су радили, и који ће радити на изградњи и унапређењу поштанског система Републике Српске.

Аутор марке: Небојша Ђумић

Издавач: Поште Српске а.д. Бања Лука

 

Иди на врх
X
CIR