Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Изабрана најљепша поштанска марка из 2019. године

Пригодна поштанска марка „Свјетски дан IBD“ је на овогодишњем избору најљепше поштанске марке Републике Српске однијела побједу као најљепше поштанска марка Републике Српске  из 2019. године.

Обиљежавање Свјетског дана упалних болести цријева (IBD), био је повод да се пригодним издањем поштанске марке овјековјечи дугогодишње дјеловање Удружења обољелих од Morbus Crohan and ulceroznog colitisa у БиХ, који окупља обољеле од IBD  свих узраста на подручју БиХ, а који су кроз свој рад, пружиле значајну подршку и помоћ обољелим, као и њиховим породицама.

Пригодна поштанска марка Пошта Српске симболичног назива „Свјетски дан IBD“, пуштена је у продају 18. маја 2019. године, у тиражу од 10.000 комада, номиналне вриједности 1,80 КМ. Уз пригодно издање, издали смо и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада. Аутор овог издања је Самир Хаџић.

Пошта редовно прати и подржава све значајне догађаје, јубилеје, а пригодним издањима поштанских марака даје свој допринос у обиљежавању истих. Дугогодишњи рад Удружења усмјерен на изналажење могућности за реализацију многобројних пројеката и активности неопходних  у лијечењу обољелих, свакако је заслужио своју поштанску марку, као трајни подсјетник на њихов труд и залагање, као и развој свијести о статусту обољелих код осталих чланова друштва.

 Значајно је истаћи да су поштански оператери БиХ први у свијету на овај начин  дали подршку обољелим од ове болести.

Scroll to top
X
ENG