Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

MOBILE APP ePošteSrpske

Апликацију ePošteSrpske можете пронаћи и бесплатно преузети на 

ePošteSrpske је мобилна апликација доступна за Андроид и IOS оперативне системе која омогућава најједноставнији начин плаћања режијских рачуна, те даје практичан увид у мјесечне трошкове.

ePošteSrpskeНа овај начин отворен је још један, овај пут виртуелни шалтер који ће корисницима омогућити плаћање рачуна без обзира на то гдје се налазе, у земљи или иностранству. Тако су поред 250 пословних јединица поштанске мреже широм Републике Српске, отварањем могућности плаћања рачуна онлајн, Поште Српске приближиле своје услуге корисницима који преферирају безготовински начин плаћања или нису у могућности физички посјетити неку од пословница.

Поште Српске су прва поштанска компанија у Босни и Херцеговини која је развила и представила мобилну апликацију за онлајн плаћање рачуна под брендом ePošteSrpske и слоганом Пошта за нова времена.

Након што се апликација инсталира и платна картица региструје (без обзира која је банка издавалац картице), могуће је одмах почети са плаћањем рачуна, а посебну погодност с циљем додатне промоције безготовинског плаћања путем мобилне апликације, постојећим и новим корисницима омогућили су Поште Српске и Mastercard. Тако се мјесечни рачуни до краја марта 2024. године могу платити без додатних трошкова, односно без трошкова провизије. 

За кориснике Маstercard картица до 31. 03. 2024. године плаћањa су без провизије.

За кориснике Visa картица цјеновник је сљедећи:

  • 00,00 – 20,00 КМ провизија –  0,90 КМ
  • 20,01 – 50,00 КМ провизија –  1,80 КМ
  • 50,01 – 100,00 КМ провизија – 3,00 КМ
  • Преко 100,00 КМ провизија – 3% од износа

Мобилна апликација ePošteSrpske (у даљем тексту ePošteSrpske) за једноставно и брзо плаћање режијских рачуна генерисаних за подручје Републике Српске може се преузети за Вашу приватну употребу без икаквих накнада за кориштење, а према сљедећим условима и правилима:

Трговац је Поште Српске а.д. Бања Лука, а купац је корисник ове апликације који попуни електронску форму понуђену у апликацији,  те изврши плаћање путем кредитних картица.

Плаћање режијских рачуна на ePošteSrpske можете обавити вашим Mastercard, Маestro и Visa платним картицама, седам дана у недјељи, 24 сата на дан.

Код регистрације платне картице, у сврху сигурносне провјере, биће наплаћен и рефундиран износ од 1,00 КМ. Вријеме потребно за рефундирање овог износа зависи од Ваше банке.

За неке картице су имплементирани додатни методи заштите (3D Secure) код којих Вам банка издавалац у сврху потврде трансакције шаље ауторизациони код SMS поруком.

Овим се условима утврђује поступак плаћања режијских мјесечних рачуна и рекламација понуђених кроз апликацију ePošteSrpske.

Посебне одредбе услова кориштења су дате на овом линку.

  1. ИНФОРМАЦИЈЕ О УСЛУЖНОМ МЈЕСТУ

Назив: Поште Српске а.д. Бања Лука

ЈИБ: 4400959000002

ПИБ: 400959000002

Адреса: Краља Петра I Карађорђевића 93, 78000 Бања Лука, БиХ

Инфо телефон: 051/249-049

Email: epostesrpske@postesrpske.com

  1. СИГУРНОСТ ПЛАЋАЊА

Тајност Ваших података је заштићена и осигурана употребом TLS енкрипције. Странице за наплату путем интернета осигуране су кориштењем Secure Socket Layer (SSL) протокола са 128-битном енкрипцијом података. SSL енкрипција је поступак шифрирања података ради спрјечавања неовлаштеног приступа приликом њиховог преноса. Тиме је омогућен сигуран пренос информација те онемогућен недозвољен приступ подацима приликом комуникације између корисниковог рачунара и WebPay сервиса, те обратно. WebPay сервис и финансијске установе размјењују податке употребом виртуалне приватне мреже (VPN), која је заштићена од неауторизованог приступа. Monri Payment Gateway је сертификован према PCI DSS Level 1 сигурносном стандарду прописаном Visa и Mastercard правилима. Трговац не похрањује бројеве кредитних картица и бројеви нису доступни неовлаштеним особама.

  1. ИЗЈАВА О ПРИВАТНОСТИ

Обавезујемо се пружати трајну заштиту личним подацима купаца у складу са прописима о заштити личних података. Подаци неопходни за провођење картичног плаћања привремено се користе, али се не чувају, те се уз све сигурносне мјере у реалном времену прослеђују искључиво одговарајућој картичној кући. Подаци о броју кредитне картице, датуму истека и сигурносном коду нису доступни неовлаштеним особама, строго се чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви наши запослени и пословни партнери одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

  1. ИНФОРМАЦИЈЕ О НАЧИНУ КОРИШТЕЊА АПЛИКАЦИЈЕ И ПЛАЋАЊУ

Услуга која је понуђена у апликацији ePošteSrpske је електронска, те се не врши физичка испорука истих.

Услуга се плаћа онлајн, једном од кредитних картица: Мastercard, Маеstro или Visa.

Упутство о онлајн начину кориштења и плаћања у апликацији ePošteSrpske можете наћи на овом линку.

  1. РЕКЛАМАЦИЈЕ

Tрговац се обавезује испоручити услугу која је сигурна и исправна, те одговара наведеном у апликацији.

У случају грешке, рекламације или друге неисправности, купац је дужан рекламирати услугу одмах путем форме Профил на мобилној апликацији или контакт подршке на е-mail: epostesrpske@postesrpske.com

  1. ПОСЕБНЕ ОДРЕДБЕ

Поште Српске а.д. Бања Лука задржавају право на измјену ових услова и правила. Све промјене примијениће се на кориштење ове апликације. Купац сноси одговорност за тачност и потпуност унесених података приликом плаћања.

Услуге које Вам пружа ова мобилна  апликација не укључују трошкове телефона, интернет промета или било које друге трошкове до којих може доћи.

Поште Српске а.д. Бања Лука такође не може гарантовати да ће услуга бити без грешака. Уколико дође до грешке, молимо Вас да је пријавите путем e-mail адресе: epostesrpske@postesrpske.com, како бисмо је отклонили на најбржи могући начин.

Scroll to top
X
ENG