Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Свечана додјела награда поводом 52. Међународног такмичења у писању писама

18. октобра 2023. године, у хотелу Европа у Сарајеву одржана је свечана додјела награда за најбоље радове у склопу 52. Међународног такмичења за најљепше писмо младих БиХ 2023, које Поште Српске традиционално организују заједно са Хрватском поштом Мостар и БХ поштом, а овогодишњи домаћин манифестације била је БХ Пошта.
Тема такмичења гласила је: “Замисли да си супер јунак и твоја је мисија учинити цесте широм свијета сигурнијима за дјецу. Напиши писмо некоме и објасни које би ти супер моћи биле потребне у постизању мисије”.
 
Првопласираној Елмини Мештровац, ученици ОШ “Јајце” из Крушчице, чије је писмо представљало Босну и Херцеговину на Међународном такмичењу за најљепше писмо у 2023. години, награду је уручио Авдија Нумановић, извршни директор Сектора за поштански промет БХ Поште. Мештровац је награђена са 500 КМ, мобилним телефоном и пригодним поклонима поштанских оператера. Са 100 КМ награђена је њена наставница матерњег језика Џевида Хускић.
Друго мјесто припало је Марији Пејић из ОШ “Марко Марулић” Љубушки која је награђена са 300 КМ , мобилним телефоном и пригодним поклонима, а награду је уручио Зоран Вујмиловић, извршни директор за економске и рачуноводствене послове Пошта Српске.
Треће мјесто и награду од 200 КМ, мобилни телефон и друге поклоне освојила је Лара Андријевић, ученица ОШ “Свети Сава” Котор Варош. Ларина наставница Велида Поповић награђена је са 100 КМ и другим поклонима.
Утјешне награде, бежичне слушалице и поклон пакете добили су ученици: Мила Кодић из ОШ “Данило Борковић” Градишка, Доротеа Поповић из ОШ “Свети Сава” Лукавица, Луција Матковић из ОШ “Витез” Витез, Иван Павао Болтар из Треће ОШ Мостар, Хелена Петровић из ОШ “Свети Сава” Црњелово, Мина Рахић из ОШ “Владислав Скарић” Сарајево и Валентина Крајина из ОШ “Фра Мијо Чуић” Буковица, Томиславград.
За најкреативнији рад проглашен је групни рад Одјељења И-1 ОШ “Младен Стојановић” из Лакташа, а награду је преузела њихова учитељица Зорица Савић.
У награђивање ученика укључили су се и Агенција за поштански саобраћај БиХ и Министарство комуникација и саобраћаја БиХ са занимљивим поклонима за троје првопласиране дјеце.
У забавном дијелу програма учествовали су глумци Армин Омеровић, Мона Муратовић и Алдин Туцић, популарни професор географије Ведран Зубић, те ученици Основне музичке и балетске школе „Ново Сарајево”.
 
Подсјећамо, Међународно такмичење у писању писама одржава се сваке године према упутама Свјетског поштанског савеза. Циљ овог такмичења је подстицање писмености и креативности код младих особа, као и упознавање са поштанским услугама и њиховој важности у свакодневном животу човјека, али и дружење и међусобно упознавање ученика основних школа широм БиХ.
 
Ваше Поште Српске 
Scroll to top
X
ENG