Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Додијељене награде за Најљепше писмо 2019

Награде за учеснике 48. Међународног такмичења у писању писама за младе додијељене су данас у Великој сали хотела “Мостару”, у организацији Хрватске поште Мостар. Овогодишња тема је била “Напиши писмо о свом јунаку?”

Адна Шлљивар, ученица О.Ш. “Кисељак 1” из Билаловца, написала је најљепше писмо на 48. међународном такмичењу у писању писама за младе, а у организацији Свјетског поштанског савеза(УПУ), а награду у износу од 300 КМ и таблет рачунар уручио јој је Љубо Вујица, извршни директор за поштанску технологију ХП МОСТАР. Са 100 КМ награђена је и њена наставница матерњег језика, Аида Траљо.
Друго мјесто припало је Николи Лазићу, ученику ЈУ ОШ “Свети Сава” из Зворника, а награду од 200 КМ и таблет рачунар уручио му је Незиран Ђого, извршни директор Сектора за поштански промет БХ ПОШТЕ. Његова наставница, Бојана Драгутиновић, такође је награђена са 100 КМ.
Треће мјесто и награду од 100 КМ и таблет рачунар освојила је Петра Милинковић, ученица ОШ ЦИМ Мостар. Награду јој је уручио, Зоран Протић, извршни директор за Информационо – комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг ПОШТА СРПСКЕ. Њена наставница Зорица Јуриљ такође је награђена са 100 КМ.

Још седам учесника добило је утјешне, специјалне награде: Харис Мемишевић, ученик ЈУ Седма основна школа Горњи Рахић из Брчко дистрикта, Ивона Радман, ученица ОШ “Меша Селимовић” из Јање, Тамара Мајерски из О.Ш. “Петар Бакула” Мостар, Ена Буњак из О.Ш. “Муса Ћазим Ћатић”, Зеница, Марија Ковач ученица О.Ш. Ивана Мажуранића из Посушја, Ања Торбарац ученица КШЦ “Свети Фрањо” из Тузле и Милица Деурић из ЈУ ОШ “Вук Караџић”, Власеница.
Награда за најкреативнији рад отишла је у руке Николе Ћубеле, награду је уручио Саша Далипагић, замјеник министра промета и комуникација БиХ, те поклон – таблет који је припремило Министарство комуникације и транспорта БиХ, за основну школу за дјецу са посебним потребама из Мостара, коју похађа Никола.

Подсјећамо, Међународно такмичење у писању писама одржава се сваке године. Свјетски поштански савез одреди тему, а дјеца широм свијета шаљу писма поштанским оператерима у својим земљама. Најбоље писмо преводи се на енглески језик и иде даље на свјетско такмичење. Ово такмичење у БиХ проводе сва три поштанска оператера – Поште Српске, ХП Мостар и БХ Пошта, а ове године домаћин манифестације додјеле награда биле су ХП Мостар.

Циљ такмичења је подстицање писмености и креативности младих, те награђивање њиховог знања и труда. Ове године на адресе сва три поштанска оператера стигло је око 530 писама.

Scroll to top
X
ENG