Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Успјешно реализована пословна 2022. година

У згради Управе Пошта Српске, 15. 03. 2023. године је одржана свечана Сједница директора Предузећа за поштански саобраћај Републике Српске ад Бања Лука.

Тема првог овогодишњег сусрета директора Пошта Српске била је „Осврт на Извјештај о пословању Предузећа за 2022. годину“, о којој је извијестио директор Предузећа Миладин Радовић, док су кроз излагања из свих сегемената пословања које је довело до успјешног резултата, извијестили остали чланови Управе, извршни директор за правне, опште послове, људске ресурсе и инвестиције Сњежана Мартић, извршни директор за информационо – комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг Зоран Протић, извршни директор за економске и рачуноводствене послове Зоран Вујмиловић и извршни директор за поштанске и шалтерске послове Миленко Вучета.

Свечаној Сједници присуствовали су директори Радних јединица за поштански саобраћај: Зоран Дурић (Поштанско-саобраћајни центар), Миљан Нинчић (Бања Лука), Озренко Пољашевић (Добој), Бојан Ђокић (Брчко), Миодраг Петровић (Зворник), Јелена Дукић (Приједор), Младен Одовић (Соколац) и Јово Краљевић (Требиње), помоћник директора РЈ Бања Лука Мирјана Даниловић, савјетници Никола Шупљеглав и Бранко Лепир, као и координатори Марија Цвијетић и Игор Барош.

Директор Предузећа се захвалио свим сарадницима за успјешан пословни резултат у претходној 2022. години, напомињући да је успјешно пословање Предузећа резултат  добрих одлука које су довеле до прилагођавања тржишту у изазовном периоду, уз маскимално залагање свих запослених радника Пошта Српске.

Презентацијом показатеља пословања Предузећа, директор Радовић изложио је пословни резултат Пошта Српске, приказавши укупне приходе Предузећа у износу од 77.811.801 КМ, те расходе у износу од 76.084.428 КМ, на дан 31.12.2022. године.

Нето резултат наведеног периода износио је 1.727.373 КМ, који са осталим добицима утврђеним директно у капиталу од 538.568 КМ, чини укупан нето резултат, односно добитак Предузећа у износу од 2.265.941 КМ.

Scroll to top
X
ENG