Web portal Pošta Srpske

Preduzeće za Poštanski saobraćaj Republike Srpske a.d. Banja Luka

Изабрано најљепше писмо БиХ 2023.

Елмина Мештровац, ученица ОШ “Јајце” из Крушчице, Јајце, побједница је 52. Такмичења у писању писама за младе људе у 2023. години за Босну и Херцеговину. Тако је одлучио Стручни жири у саставу Хаџем Хајдаревић, Бранислав Јанковић и Драган Маријановић уз учешће представника три поштанска оператера у БиХ, као организатора овог такмичења.

Побједничко писмо представљаће Босну и Херцеговину ове године на међународном такмичењу у организацији Свјетског поштанског савеза (УПУ). Стручни жири је избрао и остала писма за предвиђене награде.

Друго мјесто освојила је Марија Пејић из ОШ “Марко Марулић” Љубушки, док је треће мјесто заузела Лара Андријевић из ОШ “Свети Сава” Котор Варош.

Изабрано је још седам писама за награде, а то су:

– Мила Кодић из ОШ “Данило Борковић” Градишка

– Доротеа Поповић из ОШ “Свети Сава” Лукавица

– Луција Матковић из ОШ “Витез” Витез

– Иван Павао Болтар из Треће основне школе Мостар

– Хелена Петровић из ОШ “Свети Сава” Црњелово

– Мина Рахић из ОШ “Владислав Скарић” Сарајево

– Валентина Крајина из ОШ “Фра Мијо Чуић” Буковица, Томиславград

За најкреативнији рад проглашен је групни рад Одјељења I-1 ОШ “Младен Стојановић” из Лакташа, који се састоји од 20-ак цртежа са занимљивим порукама о сигурности дјеце у саобраћају.

Иначе, овогодишња тема такмичења гласила је: “Замисли да си супер јунак и твоја је мисија учинити цесте широм свијета сигурнијима за дјецу. Напиши писмо некоме и објасни које би ти супер моћи биле потребне у постизању мисије”.

Побједник такмичења биће награђен са 500 КМ, мобилним телефоном и поклонима поштанских оператера. За другопласираног је предвиђена награда од 300 КМ, мобилни телефон и други поклони, док је за трећепласираног предвиђена награда од 200 КМ, мобилни телефон и поклони изненађења. Новчаном наградом од 100 КМ и пригодним поклонима биће награђени наставници матерњег језика троје првопласираних ученика и то: Џевида Хускић, Ивана Бубало и Велида Поповић.

За ученике који су се пласирали од 4. до 10. мјеста предвиђене су награде: бежичне слушалице и поклони изненађења, као и за најкреативније писмо.     

Свечаност додјеле награда биће одржана у октобру у Сарајеву, у организацији овогодишњег домаћина БХ Поште, а у поводу обиљежавања 9. Октобра – Свјетског дана поште.

Ове године поштанским оператерима у БиХ пристигло је више од 500 писама на задату тему. Захваљујемо се ученицима, наставницима и основним школама које учествују у заједничком пројекту БХ Поште, ХП Мостар и Пошта Српске и позивамо их да и сљедеће године узму учешће у овом такмичењу.

Овогодишњим добитницима награда упућујемо искрене честитке.

Побједничко писмо можете прочитати ОВДЈЕ

Scroll to top
X
ENG