Lat > Filatelija
Lat > Filatelija
Filatelija

11.09.2019
Promovisana poštanska marka „Roditeljska kuća Iskra“
U Roditeljskoj kući „Iskra“, u Banjoj Luci, danas je promovisana poštanska marka i FDC koverat sa istoimenim nazivom. Riječ je o prigodnoj poštanskoj marki, izdatoj povodom trogodišnjice postojanja i djelovanja Roditeljske kuće „Iskra“ u Banjoj Luci, koja je prva kuća ovakve vrste u Republici Srpskoj.
Roditeljska kuća u Banjoj Luci izgrađena je na inicijativu Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti ''Iskra'', a služi za besplatan smještaj roditeljima i djeci koja se na Odjeljenju hematoonkologije liječe od malignih bolesti. Počela je da radi u septembru 2016.godine i do danas je u njoj boravilo više od 86 porodica iz svih krajeva Republike Srpske...
19.07.2019
„Banjalučka lasta“ na poštanskoj marki
Danas je u Atrijumu Gradske uprave Grad Banja Luka održana pres konferencija povodom promocije prigodnog izdanja poštanske marke naziva  „Ljeto na Vrbasu“.
Ljeto na Vrbasu je najstarija banjalučka manifestacija, koja se, obogaćena raznim sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima, ove godine održava 66. put.
Prigodna poštanska marka simboličnog naziva „Ljeto na Vrbasu“,  izdata je u tiražu od 10.000 primjeraka, nominalne vrijednosti 0,90 KM, i motivom skakača poznate banjalučke laste.
Autor marke je Božidar Došenović, dizajner Pošta Srpske...
17.06.2019
Izabrano najljepše izdanje poštanske marke iz 2018. godine
Prigodna poštanska marka ''Evropa - mostovi'' je na ovogodišnjem izboru najljepšeg izdanja poštanske marke Republike Srpske, sa ukupno 33 glasa, odnijela pobjedu kao najljepše izdanje poštanske marke Republike Srpske  iz 2018. godine.
U ovogodišnjoj nagradnoj anketi, na adrese Pošta Srpske,  pristiglo je ukupno 282 glasa.
Prigodna poštanska marka ''Evropa - mostovi'' puštena je u prodaju  27. aprila 2018. godine, u tiražu od 20.000 komada, dvije marke, nominalnih vrijednosti 1,70 KM. Autori marke su dizajneri Pošta Srpske Tanja Kuruzović i Miloš Đurović...
Pročitaj sve vijesti
1 2 3 > >>
 
 
 
 
Copyright © 2011 POŠTE SRPSKE
Besplatan info telefon: 0800-50-50-8
Pređi na glavni sadržaj Post site root > Lat Pomoć (novi prozor) Filatelija