Lat > Glasajte za najljepšu marku EVROPE!

10.05.2018. godine

Glasajte za najljepšu marku EVROPE!

EVROPA poštanske marke su među najpopularnijim markama u svijetu. One se posebno izdaju u evropskim poštanskim upravama pod okriljem Post Europa-a u kojima je Evropa njihova centralna tema. EVROPA marke predstavljaju saradnju između poštanskih operatora i promovišu filateliju. One postoje da se izgradi svijest o zajedničkim korijenima, kulturi i istoriji Evrope i njenih zajedničkih ciljeva.

Ovogodišnja EVROPA tema su Mostovi i ona će nas odvesti na putovanje koje će predstaviti neke od najznačajnijih i legendarnih mostova koji do danas još uvijek stoje u cijeloj Evropi.

“EVROPA CEPT – mostovi“ izašla 27.aprila 2018, a tu su dvije marke u seriji nominalne vrijednosti 1,70 KM i karnet koji se sastoji od dvije serije (vrijednost karneta je 6,80 KM), autora Tanje Kuruzović i Miloša Đurovića, grafičkih dizjanera Pošta Srpske.

Javno glasanje za izbor najljepše poštanske marke EVROPA 2018 zvanično počinje 09. maja, i završava se 9. septembra 2018. godine.
Pobjedničke marke bit će objavljene na Plenarnoj skupštini PostEuropa u oktobru u Gruziji.

Naše filatelističko izdanje možete podržati putem linka www.posteurop.org/europa2018, te Vaš glas možete dati poštanskoj marki koja prikazuje višegradski most na Drini.

Copyright © 2011 POŠTE SRPSKE
Besplatan info telefon: 0800-50-50-8
Pređi na glavni sadržaj Post site root > Lat Pomoć (novi prozor) Lat
Započni pretraživanje
Lat > Novosti > glasajte za marku evrope-lat