Lat > Glasajte za najljepšu marku EVROPE!

10.05.2017. godine

Glasajte za najljepšu marku EVROPE!

EVROPA poštanske marke su među najpopularnijim markama u svijetu. One se posebno izdaju u evropskim poštanskim upravama pod okriljem Post Europa-a u kojima je Evropa njihova centralna tema. EVROPA marke predstavljaju saradnju između poštanskih operatora i promovišu filateliju. One postoje da se izgradi svijest o zajedničkim korijenima, kulturi i istoriji Evrope i njenih zajedničkih ciljeva.

Ovogodišnja EVROPA tema su Tvrđave i ona će nas odvesti na putovanje koje će predstaviti neke od najznačajnijih i legendarnih tvrđava ili dvoraca koji do danas još uvijek stoje u cijeloj Evropi. Jednom kada se vidi simbol snage, odbrane, rata i nadmoći nad drugim carstvima, veoma je pozitivno da se vide ovi spomenici koji su preživjeli sociološke i političke evolucije i koji imaju mnogo mirniju i ljepšu konotaciju u današnje vrijeme. Danas su ove tvrđave sačuvane kao spomenici koji ne samo da nas uče o našoj prošlosti i istoriji, isto tako mogu da pokažu kako nam više ne trebaju utvrđenja i zidovi u Evropi, da bismo živjeli bezbjedno.

Pošte Srpske kroz ovu temu ponosno predstavljaju tvrđavu Kastel, te vas pozivamo da glasate za nju putem onlajn takmičenja organizovanog od strane Post Europa-a, asocijacije koja predstavlja evropske javne poštanske operatore i počinje 9. maja 2017.godine, na Dan Evrope – i završiće 9. septembra 2017. godine. U ovom takmičenju učestvuju svi evropski javni poštanski operateri koji izdaju prigodnu poštansku marku Evropa.

Glasajte za našu tvrđavu Kastel na stranici www.posteurop.org/europa2017.

Copyright © 2011 POŠTE SRPSKE
Besplatan info telefon: 0800-50-50-8
Pređi na glavni sadržaj Post site root > Lat Pomoć (novi prozor) Lat
Započni pretraživanje
Lat > Novosti > glasajte za marku evrope-lat