Ћир > radionica sa > БХ Пошта домаћин Прве заједничке радионице поштанских оператера из БиХ

25.01.2018. године

БХ Пошта домаћин Прве заједничке радионице поштанских оператера из БиХ

"Јавно предузеће БХ ПОШТА” д.о.о. Сарајево домаћин је Прве дводневне радионице јавних поштанских оператера Босне и Херцеговине, која се одржава с циљем унапређења међусобне сарадње и постизања још бољих пословних резултата. Радионици присуствују и представници Агенције за поштански саобраћај Босне и Херцеговине, представници државног и федералног Министарства промета и комуникација те помоћник министра саобраћаја и веза РС.
Главне теме овог значајног догађаја тичу се успостављања сарадње на свим пољима поштанског саобраћаја, од електронске упутнице, цјеновника, приједлога за отклањање тренутних ограничења у размјени поште, питања конкуренције, наступајућих тендера, до заједничких активности по питању брендирања, промоције и рекламе те учешћа у пројектима Свјетског поштанског савеза (УПУ).
Генерални директор БХ Поште Мирсад Мујић на свечаном отварању Радионице досадашњу сарадњу домаћих јавних поштанских оператера оцијенио је изузетно добром и квалитетном.
- Примјер наше сарадње спада у свијетле примјере у нашој држави. Не само да се међуоператорска размјена обавља јако квалитетно, брзо и без проблема, него смо осмислили и неке заједничке услуге ширећи сферу сарадње. Захваљујући знању, раду и залагању за сада нам добро иде, упркос нелојалној конкуренцији и непоштивању законских прописа о поштанском саобраћају. Драго ми је да смо организовали Радионицу гдје ће тимови из свих сектора заједно сјести, изнијети питања, евентуалне проблеме и идеје те заједничке усагласити ставове, који могу послужити као даље смјернице за наш будући рад- рекао је Мујић.
Директор и предсједник Управе ХП Мостар Мате Рупчић такође је изразио задовољство због организације једног оваквог скупа очекујући да ће разговори бити позитивни и да ће се донесени закључци имплементирати у корист сва три оператера.
- Драго ми је што су све три поште у 2017. години позитивно пословале у оваквим економским и друштвеним околностима - казао је Рупчић
Миленко Вучета, извршни директор за поштанске и шалтерске послове Пошта Српске, сматра да ће Прва радионица поштанских оператера бити успјешна.
- Данас је вријеме тржишне утакмице. Због тога ми је драго да је 6.000 поштанских радника у БиХ пословну годину завршило позитивно. Надам се да ће наша сарадња бити још боља и да ћемо оно, што овдје договоримо, брзо и реализовати - истакао је Вучета.
Једна од тема Радионице је и сарадња БХ Поште, Пошта Српске и ХП Мостар са поштама из региона с посебним нагласком на упутнички саобраћај и међународну Е- упутницу те о могућим побољшањима у размјени поште. Заједнички став је да сви поштански оператери у региону морају успоставити што бољу сарадњу и у што већој мјери ријешити конкретне проблеме који се дешавају на терену како би, иако највећи поштански оператери, били што конкурентнији на тржишту.
Између бројних тема о поштанским услугама, које су предмет Радионице, посебан значај даје се функционисању Брзе поште. То је заједничка услуга сва три бх. оператера, која грађанима омогућава најкраћи рок преноса пошиљки у унутрашњем поштанском саобраћају. Сва три поштанска оператера настоје пронаћи што адекватнија рјешења по питању регистрације корисника, уноса цијена, обрачуна, унапређења постојећег начина рада те ажурирања података о доставним поштама.
Обзиром да представнике поштанских оператера из БиХ дотичу иста питања, проблеми и пословне активности, закључено је да ће се овакви скупови интензивирати у наредном периоду. Најављено је да ће сљедећа радионица бити одржана у Бањој Луци.

 

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > radionica sa