Ћир > Марка за осам вијекова аутокефалије Српске православне цркве

12.03.2019. године

Марка за осам вијекова аутокефалије Српске православне цркве

Будући да се ове године обиљежава осам вијекова од  аутокефалности Српске православне цркве, а тиме и самосталности српске државе, Поште Српске су издале пригодну  поштанску марку која ће остати као трајни подсјетник на датум уписан у историју свих Срба, а који је јасно одредио њихов духовни и државни живот кроз осам вијекова.
Марку су на данашњој пригодној свечаности,  у Галерији Академије наука и умјетности Републике Српске у Бањој Луци, промовисали  Зоран Протић, извршни директор за информационо-комуникационе технологије, развој, продају и маркетинг у Поштама Српске, Драган Давидовић, директор Републичког секретаријата за вјере, те  академик Миливоје Унковић и Божидар Дошеновић, аутори идејног рјешења поштанске марке.
Пригодна поштанска марка „800 година самосталности Српске православне цркве“, издата je, на основу Програма о издавању поштанских марака и вриједносница за 2019. годину, номиналних вриједности 1,70КМ и тиражом од 15.000. Уз пригодно издање, издали смо и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада. Мотиви на маркама су Храм Светог Саве у Београду и грб Српске православне цркве, те  Црква Свете Тројице у Бањалуци и Свети Сава.
Наиме, Поште Српске,  редовно прате и подржавају обиљежавање важних историјских догађаја и јубилеја, културних  манифестација, спортских дешавања,  а кроз издавање пригодних и редовних поштанских марка, теже да оставе  трајни подсјетник на те догађаје.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > promocija-spc