Ћир > EYOF 2019 ујединио два града, два поштанска оператера

08.02.2019.године

EYOF 2019 ујединио два града, два поштанска оператера

У Олимпијском музеју у Зетри данас су промовисане поштанске марке “ЕYОF 2019” које су издале Поште Српске а.д. Бања Лука“ и ЈП БХ ПОШТА” д.о.о. Сарајево поводом Европског олимпијског фестивала младих који ће бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву од 09. до 16. фебруара ове године.

Поштанске марке на којима се налазе илустрације првих омладинских олимпијских игара, након Зимске олимпијаде 1984. године, остаће као свједоци једног лијепог периода у којем су Босна и Херцеговина и Сарајево поново били у центру европског, али и свјетског дешавања.

Поштанском марком симболичног назива „Спорт“ Поште Српске су дале свој допринос Европском омладинском олимпијском фестивалу. Марка је издата у тиражу од 15.000 примјерака, номиналне вриједности 2 пута 2,70 КМ, а аутор је дизајнер Пошта Српске, Божидар Дошеновић.

БХ Пошта је, такође, поводом поменутог догађаја припремила поштанску марку „ЕYОФ 2019“ коју је дизајнирала Саира Имамовић. Тираж блока марке је 10.000 примјерака, а номинална вриједност једног блока је 2,50 КМ.

Обе Поште издале су и пригодни ФДЦ коверат.

Директор Пошта Српске, Јасминка Кривокућа је том приликом изразила задовољство што Поште Српске учествују у промоцији овог великог догађаја.

“Пошта редовно прати и подржава све спортске и културне манифестације. Поштанске марке имају трајну вриједност, јер ће оне путем пакета и писама обићи цијели свијет и упознати људе са овим изузетно значајним догађајем. Спортски догађај који ће окупити више од 1000 младих спортиста из 46 европских земаља, а градовима Сарајево и Источно Сарајево дати прилику да угосте више од 5.000 људи, свакако је заслужио своју поштанску марку.”

Извршни директор Сектора за поштански промет БХ Поште, Незиран Ђого је у свом обраћању истакао да ће поштанске марке остати као свједочанство, али и подстицај будућим генерацијама да наставе подржавати олимпијску традицију Сарајева.

“Као друштвено-одговорна компанија, БХ Пошта је поносна што је дио важног догађаја и што ће овом поштанском марком ући у историју одржавања првог Европског омладинског спортског фестивала у БиХ.”

Присутнима су се обратили и замјеници градоначелника градова домаћина ЕYОФ-а 2019, Сарајева и Источног Сарајева, те потпредсједник Олимпијскомг комитета БиХ, Изет Рађо, Годињак који су подржали настојања два јавна поштанска оператера да израдом поштанских марака подрже овај велики фестивал спорта. Изразили су наду да ће предстојећи дани бити дани поноса и успјеха, те су свим спортистима пожељели фер и коректну борбу и угодан боравак у нашој земљи.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > promocija-eyof 2019