Ћир > Промоција поштанске марке „140 година Бањалучке пиваре“

27.03.2013. год.

Промоција поштанске марке „140 година Бањалучке пиваре“

Поште Српске и Бањалучка пивара, промовисале су данас издање пригодне поштанске марке „140 година Бањалучке пиваре“. Поводом великог јубилеја, којим се обиљежава дугогодишња традиција и истиче врхунски квалитет бањалучког пива, Поште Српске су пустиле у продају ово пригодно издање. Јавности је познато да је прво пиво направљено према рецепту Траписта, који су и оснивачи пиваре, али мање је познато да су својевремено Траписти зупчали и поштанске марке, а на пакетима у којима се испоручивао сир, лијепили марке које су сами перфорирали, па је међу филателистима познато и тзв. „приватно зупчање Бањалука“. Према томе, јасно је да су Пивара и Пошта предузећа са великом традицијом, која је настављена и данас.
Овом приликом, Јасминка Кривокућа директор Пошта Српске, уручила је пригодне поклон блокове овог издања Николасу Пенију, директору Бањалучке пиваре.
Мотив на поштанској марки су кригле пива, а номинална вриједност марке је 0,90 КМ. Ово издање прати и пригодни коверат, на којем се налази више података о Бањалучкој пивари. Аутори издања су дизајнери Пошта Српске Божидар Дошеновић и Небојша Ђумић.
Поште Српске редовно прате и подржавају све значајне манифестације, те пригодним издањима поштанских марака обиљежавају велике јубилеје. Сматрамо да је то најбољи начин промоције Републике Српске.
Свим радницима Бањалучке пиваре честитамо велики јубилеј!

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > promocija-140 godina bl pivare