Ћир > promocija tuzni princ_20180427_121953

27.04.2018. године

Промовисано  ванредно издање пригодне поштанске марке „20 година представе Тужни принц“

С обзиром на то да вишенаграђивана  представа „Тужни принц“ (рађена по тексту Предрага Бјелошевића и режији Бисерке Колевске из Бугарске) ове године обиљежава свој јубилеј, 20 година постојања на позоришној сцени, Поште Српске су увидјеле потребу да тим поводом ванредно издају пригодну поштанску марку „20 година представе Тужни принц“.
Поменута представа Дјечијем позоришту РС је отворила  врата најпознатијих свјетских сцена у Енглеској, Руској Федерацији, Италији, Бугарској, Грчкој, Мађарској, Пољској, Турској, Србији, Црној Гори и БиХ, те му обезбиједила статус прве професионалне културне установе која је прешла замишљену ентитетску границу у Босни и Херцеговини.
Марку су на данашњој пригодној свечаности у просторијама Дјечијег позоришта Републике Српске промовисали Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске и Предраг Бјелошевић, директор Дјечијег позоришта РС.
Поште Српске редовно прате и подржавају обиљежавање културних  манифестација, важних историјских догађаја и јубилеја, спортских дешавања,  а кроз издавање пригодних и редовних поштанских марка, тежимо да оставимо трајни подсјетник на те догађаје, истакла је Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске и додала да је  свака поштанска марка коју Поште Српске издају као мали амбасадор, јер она путем филателиста, писама, пакетa обиђе цијели свијет. Путем поштанске марке људи широм свијета упознају се  са културним, спортским и историјским дешавањима код нас, и она заправо представља најбољи вид промоције наше земље у свијету.
Изражавајући задовољство што су Поште одлучиле да на овај начин честитају јубилеј постојања једне представе на позоришној сцени, Предраг Бјелошевић, директор Дјечијег позоришта РС, рекао је да је ријеткост да једна представа остане оволико дуго на сцени, и да буде тако добро прихваћена од стране публике,  јер је реализована без и једне једине ријечи, у маниру позоришта сјенки, у коме се до сад мало ко од наших театарских стваралаца опробао.
Ванредно издање пригодне поштанске марке „20 година представе Тужни принц“ биће издата, на основу Програма о издавању поштанских марака и вриједносница за 2018. годину, номиналнe вриједности 0,90 и тиражом од 10.000 комада. Уз пригодно издање, издаћемо и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада. Марка ће бити пуштена у продају 30. априла текуће године. Аутор овог издања је Небојша Ђумић, графички дизајнер Пошта Српске, а мотиви на маркама су сегменти из поменуте представе.
Како би поштанске марке својим ликовним, графичким рјешењем, те другим карактеристикама и мотивима створиле трајну функцију културне, економске, научне, спортске и друге промоције Републике Српске у свијету, Поште Српске ће и у наредном периоду пратити и подржавати овакве догађаје.

 

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > promocija tuzni princ