Ћир > Поштанска марка за јубилеј „Електрокрајине“

19.04.2017. године

Поштанска марка за јубилеј „Електрокрајине“

„Поште Српске“ и ЗП „Електрокрајина“ а.д. Бања Лука и су данас у Бањој Луци свечано промовисали поштанску марку са мотивима јубиларних 70 година рада и постојања „Електрокрајине“.
Јасминка Кривокућа, директор  „Пошта Српске“, је истакла да предузеће редовно прати јубилеје који се односе на историјске, спортске, културне и друге догађаје, те да је Пошта препознала и значај јубилеја „Електрокрајине“.  „Поштанске марке су најбољи амбасадор Републике Српске и представљају трајну вриједност“, оцијенила је Кривокућа.
Сека Кузмановић, директорица „Електрокрајине“, се тим поводом захвалила Управи „Пошта Српске“ што су разумјели значај јубилеја и изашли у сусрет издањем посебне поштанске марке.
Она је подсјетила да је „Електрокрајина“ основана 22. априла 1947. године под именом „Електрично предузеће“ Бањалука, као дио напора тадашњих власти да, након разарања у Другом свјетском рату, отпочне инфраструктурну обнову. „Електрокрајина“ је данас највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској. Електричном енергијом снабдијева више од 252.000 купаца са подручја два града и 19 општина западног дијела РС, односно 48% конзума у Републици Српској.
Тираж поштанске марке, у апоенима од 0,90 КМ, је 10.000 комада. Издање прати и пригодан „коверат првог дана“ у тиражу од 300 комада. Аутори марке су Јелена Грубор и Владимир Клепић, са Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.
Промоцији поштанске марке присуствовали су сви чланове Управе „Електрокрајине“, представници „Пошта Српске“, затим, Лука Кецман, проректор Универзитета у Бањој Луци и аутори дизајна поштанске марке и визуелног идентитета јубилеја.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > promocija marke elektrokrajina