Ћир > Поштанска марка као подршка обољелим од упалних болести цријева (IBD)

28.05.2019. године
Поштанска марка као подршка обољелим од  упалних болести цријева (IBD)

Обиљежавање Свјетског дана упалних болести цријева (IBD), 19. мај, био је повод да се изради и пусти у продају пригодно издање поштанске марке која ће овјековјечити дугогодишње дјеловање Удружења обољелих од Morbus Crohan и ulceroznog colitisa у БиХ.
Поменута издања пригодних поштанских марака су, данас, у Ботаничкој башти Земаљског музеја у Сарајеву,  представљена на заједничкој промоцији  сва три јавна поштанска оператера из БиХ-Пошта Српске а.д. Бања Лука, ЈП БХ Пошта Сарајево и Хрватске поште д.о.о. Мостар.
Удружење обољелих од Morbus Crohan и ulceroznog colitisa у БиХ, окупља обољеле од IBD , свих узраста, на подручју БиХ, а кроз свој рад пружају значајну подршку и помоћ обољелим и њиховим породицама.
Пригодна поштанска марка Пошта Српске назива „Свјетски дан IBD-а“, издата је у тиражу од 10.000 комада, номиналне вриједности 1,80 КМ. Уз пригодно издање, издали смо и пригодни или ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада. Аутор овог издања је Самир Хаџић.
Пошта редовно прати и подржава све значајне догађаје, јубилеје, а пригодним издањима поштанских марака даје свој допринос у обиљежавању истих.
Дугогодишњи рад Удружења усмјерен на изналажење могућности за реализацију многобројних пројеката и активности неопходних  у лијечењу обољелих, свакако је заслужио своју поштанску марку, као трајни подсјетник на њихов труд и залагање, као и развој свијести о статусту обољелих код осталих чланова друштва.
Значајно је поменути да су поштански оператери из БиХ први у свијету, на овај начин, дали подршку обољелим од  упалних болести цријева (IBD).

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > promocija ibd