Ћир > ПостПак- нова услуга која омогућава размјену откупних поштанских пошиљака изван граница БиХ

03.09.2018. године

ПостПак- нова услуга која омогућава размјену откупних поштанских пошиљака изван граница БиХ

Плаћање унапријед за робу и документе наручене изван граница  БиХ, од данас постаје прошлост, јер су Поште Српске, за све своје кориснике, путем услуге ПостПак, омогућиле размјену откупних  поштанских пошиљака са Србијом и Црном Гором .
Услуга ПостПак резултат је регионалне међуоператорске сарадње између Пошта Српске а.д. Бања Лука, “ЈП БХ ПОШТА” д.о.о. Сарајево, “Хрватске поште“ д.о.о. Мостар, ЈП “Пошта Србије” Београд и “Пошта Црне Горе” АД Подгорица, чија је припрема за реализацију отпочела,  12. априла ове године у оквиру 21. међународног сајма привреде у Мостару, потписивањем Споразума о размјени откупних поштанских пошиљака – ПостПак.
ПостПак је адресована међународна поштанска пошиљка масе до 30 kg, за коју се пошиљаоцу  издаје потврда о пријему пошиљке, а уручује се примаоцу уз потпис и наплату откупног износа у корист пошиљаоца. Вриједност откупног износа не може бити већа од 999 еура, а висина поштарине, у зависности од масе пошиљке, се креће већ од 15 КМ.  ПостПак пошиљке садрже робу и документе и користе се само у размјени пошиљака наведених поштанских оператера.
Досадашње слање робе и докумената различитим превозним средствима која нису регистрована за ту врсту дјелатности, те чекање на наплату од крајњег корисника кориштењем различитих сервиса за пренос новца, постаће прошлост, јер је услуга ПостПак објединила комплетан процес преноса робе и докумената од примаоца до пошиљаоца уз могућност „плаћања поузећем“, у најкраћим роковима преноса и по најповољнијим условима. Овом услугом отвориће се границе и могућности куповине роба путем Интернета, зато што она не захтијева  плаћање унапријед.
Увођењем ове услуге жељели смо да на одређени начин корисницима oмогућимо сигуран пренос робе и документа, и изван граница БиХ, уз могућност наплате откупног износа од примаоца приликом уручења пошиљке.
Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске, послала је данас прву ПостПак пошиљку чиме је озваничен почетак пружања ове нове услуге.
Поште Српске ће у свом пословању, и даље, ослушкивати  тржиштe,  прилагођавајући своје услуге времену и потребама наших корисника, а све у циљу што квалитетнијег задовољења њихових потреба.

Copyright © 2011 ПОШТЕ СРПСКЕ
Бесплатан инфо телефон: 0800-50-50-8
Пређи на главни садржај Post site root > Ћир Помоћ (нови прозор) Ћир
Ћир > Новости > postpak